Activiteiten

In aanvulling op het grote expositieprogramma zijn er ook tal van activiteiten op TechniShow: 

» TechniShow Theater - Lezingen 
» Toekomstplein
» Guided Tour startpunt
» Expositie 65 jaar TechniShow
» Smart Industry – Lunch & Learnsessies
» Stage- en vacatureplein
» TechniShow | Lounge
» Innovatieplein / Awards
» Ontbijtseminar productieautomatisering en Smart Industry
» Congres 3D printing
» TechniShow Avondopening
» Trend & Innovatie zone - Hal 8 - Maken Mogelijk Maken in Nederland
» Trend & Innovatie zone - Hal 10 - Verbindingsdokter
» Trend & Innovatie zone - Hal 11 - Ontdekkingsroute Smart Industry
» Trend & Innovatie zone - Hal 12 - Roerpropellor
» Industrie debat (in samenwerking met ESEF)
» Finale VakkanjerWedstrijden tijdens TechniShow

 

sprekerTechniShow Theater - Lezingen - Hal 9

Dagelijks waren er lezingen in het TechniShow Theater in hal 9. Samen met verschillende partners was er een aantrekkelijk lezingenprogramma samengesteld. Elke lezing duurde 45 minuten, bevatte praktische kennis of inspirerende trends en was vrij toegankelijk voor beursbezoekers. 

> Bekijk lezingen programma


Toekomstplein - Hal 9

Op het Toekomstplein in hal 9 kon u zich laten inspireren door de nieuwste technologische snufjes. De TechniShow brengt u verder, daarom hadden we als thema Transport. Hierbij  uiteraard veel aandacht voor duurzaamheid, innovatieve techniek én design. Het oog wil immers ook wat. 

Naast een indrukwekkende dieplader van de firma Broshuis – waarbij bovendien gebruik werd gemaakt van de high tech methode van augmented reality om alle technologie te tonen – vond u op dit toekomstplein onder andere een solarboot, een hydrogen auto en een state-of-the-art fiets, alle beschikbaar gesteld door de dreamteams van TU Delft. 

Guided Tour startpunt - Hal 9

Het succes van de Guided Tours tijdens TechniShow 2014 hebben we in 2016 voort gezet. Vanaf een centraal vertrekpunt in hal 9 – direct naast de TechniShow | Lounge – vertrokken dagelijks meerdere tours voor onder meer Verbindingstechniek, Verspaning, 3D en Plaatwerk. 

> Bekijk hier de Guided Tours Plaatwerk

> Bekijk hier de Guided Tour Verspaning en de Guided Tour 3D Printing

> Bekijk hier de Guided Tour Verbindingstechniek

> Bekijk hier de Guided Tour Studentenroute

 

Expositie 65 jaar TechniShow - Hal 9

TechniShow bestaat dit jaar 65 jaar. Hoewel de ontwikkelingen alsmaar sneller gaan en we vooral toekomst-georiënteerd zijn, is dit ook een mooi moment om eens terug te kijken naar alle ontwikkelingen die in de afgelopen 65 jaar hebben plaatsgevonden. 

De enorme veranderingen tussen toen en nu toonden we aan de hand van een fotowand en de uitstalling van een aantal producten uit 65 jaar technische en technologische ontwikkeling. Vanuit de geschiedenis liep u zo door naar het toekomstplein (beide hal 9).

Het verschil tussen wat vroeger high tech was en wat we nu als zodanig beschouwen werd bovendien extra benadrukt door de twee opleggers die de firma Broshuis beschikbaar heeft gesteld en die direct tegenover de expositiewand stonden.


Smart Industry – Lunch & Learnsessies

De wereld om ons heen verandert snel. De globalisering zet onverminderd door en de economische realiteit dwingt bedrijven om competitief te blijven. Smart Industry helpt bedrijven de transitie te maken naar een digitale wereld waarin ICT diep doordringt in alle facetten van het productieproces. Smart Industry is geen ontwikkeling van de toekomst, maar gebeurt hier en nu en gaat een nog grotere vlucht nemen. Maar hoe doet u dat nu in de praktijk? Hoe maakt u die transitie en waarom is het zo belangrijk om juist nu in actie te komen? 

In een uur, onder het genot van een lunch, lieten wij u kennis maken met de mogelijkheden die Smart Industry u biedt, kreeg u voorbeelden te zien van collega ondernemers die al Smart Industry toepassen en hielpen wij u heel concreet om deze stap ook in uw bedrijf te maken. 

> Meer informatie

Stage- en vacatureplein - Hal 9

TechniShow exposanten hadden deze editie de mogelijkheid om hun stageplaats(en) of vacature(s) op een centrale plek in hal 9 aan het brede publiek beschikbaar te stellen. Was u exposant op de TechniShow en was u op zoek naar gemotiveerd personeel of stagiaires of was u als bezoeker op zoek naar een nieuwe uitdaging of mooie stageplaats? Vraag en aanbod vonden elkaar op het stage- en vacatureplein in hal 9.


TechniShow | Lounge - Hal 9

Branchevereniging FPT-VIMAG (Federatie Productietechnologie) is merkeigenaar van de TechniShow; Jaarbeurs voert deze prachtige beurs in opdracht van FPT-VIMAG uit. Het merk TechniShow heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld en bestaat inmiddels naast de beurs ook uit TechniShow | Ontmoet (netwerkevenement voor de keten, themagericht), TechniShow | Magazine (zowel hardcopy als online hét magazine voor de productietechnologie in Nederland) én TechniShow | Portal (dat tussen de beursedities door de beursfunctie zal overnemen en daarnaast het brede platform wordt voor de productietechnologie).

Al deze uitingen en samenwerkende partijen trof u aan onder de naam TechniShow | Lounge in hal 9. Bent u langs geweest voor een goede kop koffie, om de redactie van TechniShow Magazine aan het werk te zien of informatie in te winnen over de verschillende TechniShow elementen of het FPT-VIMAG lidmaatschap, dat vele voordelen kent? In de TechniShow | Lounge troft u tevens de mediacorner.

Innovatieplein / Awards - Hal 9

Net als ieder jaar werden ook dit jaar de TechniShow innovatie awards uitgereikt. 31 bedrijven hadden een innovatie ingediend waaruit de jury uiteindelijk 10 genomineerden had geselecteerd die in aanmerking kwamen voor de zilveren, gouden of platina award. Twee van de tien genomineerden, Romias en Exner Ingenieursbureau, waren tevens genomineerd voor de Made in Holland award.

De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de opening van de TechniShow op maandagavond 14 maart. Alle innovaties kon u bewonderen op het Innovatieplein in hal 9. 


Ontbijtseminar productieautomatisering en Smart Industry

Start uw beursbezoek optimaal met een oriënterend Smart industry ontbijt!. Op woensdag 16 maart en donderdag 17 maart kon u vóór opening van de beurs deelnemen aan een ontbijtseminar over productieautomatisering en Smart Industry. 
> Meer informatie


Congres 3D printing

Op vrijdagochtend vóór opening van de beurs kon u deelnemen aan het TechniShow-ESEF 3D printing congres – van theorie naar praktijk in de keten. Dit congres ging niet zozeer om de 3D printing techniek zelf, maar boodt juist informatie over zaken rondom 3D Printing, met speciale aandacht voor technologie, juridische aspecten, engineering & design en nieuwe businessmodellen. 
> Meer informatie


TechniShow Avondopening

Overdag geen tijd om naar de beurs te komen? Op donderdag avond kon u TechniShow bezoeken tot 21:00 uur. In de gezellige en sfeervolle setting presenteren de exposanten ook tijdens deze avond hun innovaties en productontwikkelingen. Op de beursvloer kon u genieten van hapjes en drankjes op een van de terrassen. 


Trend & Innovatie zones
Nieuw op TechniShow 2016 zijn de Trend & Innovatiezones. In iedere hal (met uitzondering van hal 9) was een Trend & Innovatiezone te vinden, elk rondom een eigen centraal thema en met hun eigen insteek. Op deze Trend & Innovatiezones vond u bijvoorbeeld Smart Industry, maar ook een prachtig item chassis van een Mini Cooper waarop alle verbindingstechnieken zijn aangegeven en toegelicht.


Trend & Innovatie zone - Hal 8 - Maken Mogelijk Maken in Nederland

Maken Mogelijk Maken, het is de tag die FPT-VIMAG (branchevereniging voor de productietechnologie en merkeigenaar van TechniShow) hanteert in haar logo en zegt alles waar de vereniging voor staat. De leden produceren hoogwaardige machines, gereedschappen of toebehoren in Nederland,  importeren hoogwaardige technologie om in Nederland het maken mogelijk te maken. De Trend & Innovatiezone in hal 8 laat met ‘Maken Mogelijk Maken in Nederland’ zien welke lidbedrijven waar in Nederland gesitueerd zijn. Een groot aantal van de leden kunt u vinden op de TechniShow. Ook interesse in het FPT-VIMAG lidmaatschap? Bezoek de TechniShow | Lounge of kijk op www.fpt-vimag.nl


Trend & Innovatie zone - Hal 10 - Verbindingsdokter

De Trend & Innovatiezone in hal 10 heeft als thema Verbindingstechniek. Aan de hand van een chassis van een Mini Cooper worden de verschillende verbindingstechnieken toegelicht. Heeft u er wel eens bij stil gestaan hoe de verschillende onderdelen van u w auto, telefoon of i-pad met elkaar worden verbonden? Laat u verrassen!

Voor al uw vragen over verbindingstechnieken of als u op zoek bent naar een oplossing voor een ingewikkeld verbindingsvraagstuk, kunt u op de Trend & Innovatiezone terecht bij de Verbindingsdokter. Hij kan u helpen om de exposant te vinden die  de beste oplossing voor u heeft.


Trend & Innovatie zone - Hal 11 - Ontdekkingsroute Smart Industry

Smart Industry. Iedereen heeft het erover. Niet voor niets is het een overkoepelend thema voor TechniShow en ESEF. Maar wat is het precies? En hoe kan het u helpen bij het verbeteren van bijvoorbeeld uw technologische maar zeker ook uw bedrijfsprocessen? Op bijzondere wijze wordt u in een ontdekkingsroute op basis van vraag en antwoord naar nieuwe inzichten geleid. U wordt direct aan het denken gezet en kunt zich laten informeren hoe u uw  bedrijf meer smart kunt maken. Een zeer nuttig en tegelijkertijd aangenaam bezoek aan de Trend & Innovatiezone in hal 11 mag dus niet ontbreken.
Ooit een roerpropellor of een vliegtuigonderdeel van dichtbij gezien? En wilt u meer weten over welke technieken hierachter schuilen? U heeft nu de kans om zo’n indrukwekkend staaltje techniek te komen bewonderen. En wel op de Trend & Innovatiezone in hal 12.Industrie debat (in samenwerking met ESEF)

link Magazine organiseerde op dinsdag 15 maart 2016 vanaf 15.00 uur (ontvangst, aanvang debat 15.30 uur) tijdens de ESEF/Technishow het ESEF Industriedebat powered bij link ‘Is de industrie klaar voor Smart Industry?’.

>> Lees verder

 

Finale VakkanjerWedstrijden tijdens TechniShow

Welke technische talenten mogen zich straks kampioen in hun wedstrijdvak noemen? De TechniShow was van 15 tot en met 18 maart gastheer van de VakkanjerWedstrijden 2015-2016. In de finale strijden jonge vakmensen van ROC’s en bedrijven in zeven wedstrijdvakken om de Nederlandse titel. Bezoekers van de TechniShow konden de toekomst van technisch Nederland live aan het werk zien in hal 7.

> Lees verder