VNU

Mediacontacten

Persvoorlichter
T: 030 295 2702 
E: Persvoorlichting

Laat persberichten automatisch naar uw e-mailadres verzenden.
Aanmelden

Veelgestelde vragen door exposanten over pers 

Volg ons via twitter Volg ons via Twitter
Abonneer je op de RSS feed Abonneer u op de RSS nieuws-feed


 

Genomineerden Techni-Show Innovatie Awards 2012 bekend

De 10 genomineerden voor de Techni-Show Innovatie Awards zijn bekend. Zij strijden voor de ‘Platina’, ‘Goud’ of ‘Zilver’ prijs. Daarnaast wordt een ‘Made in Holland Award’ uitgereikt voor het beste idee van Nederlandse bodem. De prijzen zijn een beloning voor innovatie en initiatief in de branche. Kijkend naar de inzendingen valt het de jury op dat er vooral veel aandacht is besteed aan innovaties op het gebied van procesbeheersing van het metaalbewerken. De winnaars worden bekendgemaakt op de eerste beursdag van Techni-Show 2012. De vakbeurs is van 13 tot en met 16 maart in Jaarbeurs Utrecht.

De genomineerden zijn…

Afkantpers HD-1003 ATC NT met automatische gereedschapswisselaar van Amada
Jury: Hiermee kan vanuit een CAD/CAM-programma, machine en gereedschappen in één keer worden geprogrammeerd om de steltijden aan de afkantbank te minimaliseren.

Draadvonkmachine Mitsubishi NA1200 Essence met ‘Tubular Direct Drive’ van Dymato
Jury: Opvallend zijn de directe asaandrijvingen geïntegreerd in de machineconfiguratie op basis van buisvormige servomotoren: de ‘Tubular Direct Drive’.

Bewerkingscentrum HSM 400 U LP met ITM van GF AgieCharmilles
Jury: Bijzonder is de optische camera om de gereedschappen met vol toerental te controleren, niet alleen op diameter en lengte, maar ook op vervuiling met spanen of emulsie.

Bewerkingscentrum Fehlmann Picomax 56 TOP met elektronisch handwiel van Gibas
Jury: Onderscheidend zijn drie elektronische handwielen die via ‘machining by wire’ het mogelijk maken om op deze CNC-machine op een slimme manier handmatig te werken.

Digitale laserscanner LC15Dx voor contactloos meten van Nikon
Jury: Opvallende laserscanner voor contactloze metingen die kan worden ingezet voor kwaliteitsinspectie en 3D reverse-engineering.

Meetopstelling Equator met parallelkinematische structuur van Renishaw
Jury: Nieuw meetalternatief gebaseerd op een opstelling met een parallelkinematische structuur die snel meten mogelijk maakt.

‘Bevelling Cutting Head’ voor waterstraalsnijden van Resato
Jury: Een snijkop met een geïntegreerde hoogtesensor die vijfassig waterstraalsnijden mogelijk maakt met direct-aangedreven motoren.

Humanoïde robot met 3D bin picking van Robomotive
Jury: Opvallende robot met twee armen die met behulp van 3D vision en slimme grijpers nieuwe mogelijkheden ontsluit voor het toepassen van industriële robots.

‘Operator hulp’ voor afkantwerkzaamheden van Safan
Jury: Opmerkelijke ondersteuning voor afkantbank-operators door middel van projectering van instructies op bijvoorbeeld het plaatwerkstuk of een bril (‘augmented reality’).

‘3D Free Shape Welding Solution’ van Valk Welding
Jury: Bijzondere automatiseringsoplossing van een 3D-lasproces waarvan de meeste vormen van het laswerkstuk maar éénmalig voorkomen.

De jury van deze editie, onder voorzitterschap van Reinold Tomberg, hoofdredacteur van Metaal Magazine, beoordeelde de producten op mate van innovatie, marktwaarde, business potentieel en functionaliteit. Uit de 36 inzendingen kwamen 10 genomineerden. De andere juryleden zijn: Franc Coenen (Made in Europe), Rolf Elling (Vraag en Aanbod), Marcel Groener (Norma), Bart Meijer (Saxion), Jan Retera (KMWE), Eduard Rutten (Metes), Frederik Tönis (Hankamp Gears) en Eric Weustink (MetaalNieuws).

Over Techni-Show
Techni-Show is de grootste beurs voor industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen binnen de Benelux. Exposanten tonen van 13 tot en met 16 maart 2012 hun nieuwste producten en diensten op dit vlak in de Jaarbeurs Utrecht. Volg Techni-Show 2012 ook op Twitter via #technishow.

Gelijktijdig met Techni-Show vindt de toeleveringsbeurs ESEF plaats.

.-.-.-.-.-.-.