2 mei 2017 - 2 min leestijd

Haimer pakt uit op EMO 2015

Haimer, dat vorig jaar nog een kantoor in Milaan opende, staat nu met ruim 300 vierkante meter op de EMO 2015. Hier zal het onder andere gereedschaphouders voor precisiegereedschap en enkele speciaalmachines tonen.

De high-lights die de bezoeker op de Haimer stand mag verwachten bestaan onder andre uit diverse krimphouders en enkele bijzondere balanceermachines. Zo staan er een high-end vesie van Tool Dynamic Automatic en een TD 800. Eerstgenoemde is een universele CNC-machine voor automatisch balanceren van tal van producten. De TD 800 is speciaal voor het balanceren van grote rotoren en slijpwielen.

Verder krijgt ook het populaire Cool Flash systeem een speciale plek. Cool Flash kan optioneel voor Haimer Shrink Fit Chunks worden toegepast en zorgt ervoor dat koelvloeistof ook bij hoge toerentallen direct op het snijvlak terecht komt.

Uiteraard is ook Haimer’s Safe Lock systeem van de partij. Dit gepatenteerde borgsysteem wordt inmiddels door alle grote gereedschapleveranciers ondersteund. Walter Tools, Widia, Sanvik Coromant, Seco Tools, Sumitomo, Kennametal, Helical, Emuge Franken, Data Flute en Niagara zijn allemaal licentiepartners. Het Amerikaanse SGS Solid Carbide Tool zal op EMO 2015 als nieuwe partner aan dit rijtje worden toegevoegd

Nieuw is het Duo Lock systeem. Dit eveneens gepatenteerde borgsysteem voor hardmetalen freeskoppen werd in 2014 voor het eerst aangekondigd. Inmiddels zijn de veldtesten met partner Kennametal succesvol afgerond en zullen eind dit jaar de eerste producten op de markt komen.

Nieuwsgierig? Naar eigen zeggen schenk Haimer een uniek kopje espresso op stand L08/M03 in hal 6. De aluminium espressokopjes worden namelijk live op de stand gemaakt met een DMG MORI HSC 30 voorzien van – hoe kan het ook anders – Haimer Power Mill gereedschappen en krimphouders.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden