12 oktober 2021 - 2 min leestijd

RAS introduceert flexibel inzetbaar zwenkbuigsysteem op Blechexpo

RAS, marktleider op het gebied van zwenkbuigtechnologie, presenteert tijdens de Blechexpo verschillende nieuwe machines en netwerkoplossingen voor het efficiënt en hoognauwkeurig produceren van doosvormige producten, panelen en profielen in dunne tot middeldikke plaat. Als noviteit zal RAS het nieuwe zwenkbuigsysteem FLEXI2bend presenteren, een universeel inzetbaar zwenkbuigsysteem waarmee nagenoeg alle zwenkbuigonderdelen kunnen worden geproduceerd. De FLEXI2bend biedt dus een een hoge mate aan flexibiliteit. Unieke en complexe gebogen onderdelen met een hoge toegevoegde waarde worden door de FLEXI2bend een even hoge herhaalnauwkeurigheid gebogen als eenvoudige cassettes, panelen of profielen. 

RAS past op de nieuwste modellen de 3D buigsoftware van Bendex toe. De grafische software van Bendex programmeert de buigvolgorde automatisch. De software evalueert alternatieve buigstrategieën en toont de buigvolgorde in 3D op het beeldscherm. Expert kennis omgezet in software.

De besturing leest zowel DXF, STEP als andere gangbare bestandsformaten vanuit de werkvoorbereiding in en geeft deze in 3D weer op het beeldscherm bij de machine. Daardoor is de foutkans nagenoeg uitgesloten, weet de bediener precies welke gereedschappen op welke positie moeten worden ingezet en hoe hij het werkstuk door het proces moet begeleiden.”De Bendex buigsoftware is daarbij leidend voor het vaststellen van de juiste plaatuitslag. Bendex berekent het ‘verlies’ van iedere buighoek door in de definitieve maat van de plaatuitslag. RAS wordt in Nederland vertegenwoordigd door Metall.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden