Genomineerden TechniShow Innovation Awards 2020 - Technishow

Genomineerden TechniShow Innovation Awards 2020

De jury van de TechniShow Innovation Awards 2020 aan het werk

In 2020 zijn de TechniShow Innovation Awards ook toegekend. De jury koos uit 26 inzendingen in totaal 15 innovaties die werden genomineerd in de twee categorieën ‘New Tech’ en ‘Dutch Tech’. De inzendingen gaven een helder beeld van de laatste trends in de maakindustrie: digitalisering, automatisering, procesoptimalisatie en oplossingen om efficiënter te produceren.

De genomineerden in de categorie New Tech

BMO Automation 
heeft met de Smart Centric E-Clamp een intelligente centrische, automatisch instelbare machineklem ontwikkeld voor het klemmen van meerdere productformaten in één continu proces. De SCE verlaagt de drempel tot automatiseren en maakt High Mix-High Volume belading bereikbaar.

BMO Automation

GF Machining Solutions 
is dankzij de ISPS Spark Track genomineerd voor de New Tech Award. Spark Track meet, analyseert en bewaakt in real-time de vonkoverslag in het draadvonkproces met een dynamische electrode. Hierdoor wordt draadbreuk voorkomen en ontstaat er een betrouwbaar en nauwkeurig proces.

GF Machining Solutions 

LVD Company 
maakt indruk met de Dyna-Cell met Easy-Form Laser. Dyna-Cell is een gerobotiseerde buigcel die sinds kort uitgerust kan worden met het adaptieve hoekmeetsysteem Easy-Form Laser van LVD. Dankzij de gepatenteerde grijper kan de cel met één grijper een grote variatie aan stukken buigen.

LVD Company

Metal Heaven 
heeft als innovatie Rhodium24 ingezonden. Met deze oplossing kan het offerte- en calculatieproces geautomatiseerd worden. De applicatie kan eventueel in de cloud worden gebruikt. Dankzij de intelligente vorm- en bewerkingsherkenning kan Rhodium24 snel en effectief calculeren.

Metal Heaven

Mitsubishi Electric Europe 
heeft de GX-F lasersnijmachine met kunstmatige intelligentie (AI) als innovatie ingestuurd. Door toepassing van optische en akoestische sensoren kan de lasersnijmachine onbemand en autonoom betrouwbaar snijden.

Mitsubishi Electric Europe

RoboJob 
heeft met de Tower Advanced een automatiseringsoplossing in handen waarmee enkelstuks en series door elkaar geproduceerd kunnen worden. Dit wordt mogelijk door het uitwisselen van pallets, maar ook door het uitwisselen van spanmiddelen.

RoboJob

Romias Robotics 
kan met OTTO Motors Fleetmanager snel een flexibele logistiek realiseren met behulp van SDV’s (Self Driving Vehicles). Fleetmanager is een softwareplatform dat real-time de interne logistiek regelt.

Romias Robotics

Trumpf 
heeft met Active Speed Control een sensor ontwikkeld die rechtstreeks door de nozzle van de lasersnijmachine in de lasersnede kijkt. De innovatie controleert deze in real-time en regelt zelfstandig de voedingssnelheid van de lasersnijmachine. Dit resulteert in een hogere productiviteit.

Trumpf

Tuwi 
komt met de nieuwe k-lijn plaatwalsen van MG naar TechniShow en heeft deze dankzij de voordelen van vier rollen als innovatie ingestuurd. Met de vier rollen is het mogelijk om de rechte stukken aan de uiteinden van de plaat bij cilindrische producten tot een minimum te beperken.

Tuwi

Valk Welding 
kan met de Arc-Eye Adaptive lasercamera voor lasrobots niet alleen de lasnaad volgen, maar nu ook de naadvorm herkennen en het programma van de robot automatisch hierop aanpassen. Hierdoor ontstaat een intelligente machine die zelf problemen detecteert en oplost.

Valk Welding

De genomineerden in de categorie New Tech

Cellro 
laat met de Xcelerate X20|R-C2|6S een universele oplossing zien waarmee producten geautomatiseerd aan zes zijden compleet bewerkt kunnen worden.

Cellro

ConstruSteel 
kan met Advanced Scribing for Tekla bij staalbouwers de volgende stap realiseren in efficiëntie. De software zorgt vanuit het 3D CAD-model voor het geautomatiseerd markeren en graveren van stalen profielen en platen. CNC-machines die de markeringen aanbrengen worden direct aangestuurd door deze oplossing.

ConstruSteel

Kumatech 
introduceert drie verschillende, betaalbare AGV-voertuigen met een bijzonder vloernavigatiesysteem. Het vloernavigatiesysteem maakt foto’s van de vloer en hier navigeert de AVG op. Daarmee is de AGV direct in gebruik te nemen, zonder continue WIFI, Lidar scanners of aanpassingen aan gebouwen.

Kumatech

Q-Fin 
kan metalen plaatmateriaal voorzien van een mooie richtingloze oppervlaktefinish en egale afronding, dankzij de nieuwe F600 SP4 finish-machine. De combinatie van een planetair borstelsysteem met vier linksom- en rechtsom draaiende koppen die tevens oscilleren, zorgen hiervoor.

Q-Fin

Prijsuitreiking

De winnaars van de twee Awards werden op 4 maart 2020 bekendgemaakt tijdens de Avond van de Maakindustrie.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden

Sprekers