Activiteiten - Technishow

Activiteiten

Tijdens TechniShow 2022 is een hoop te beleven, zien, horen en voelen! Het definitieve programma is nog in ontwikkeling. Hieronder hebben we de activiteiten van TechniShow 2022 op een rijtje gezet (aan wijziging onderhevig).

Docentencongres: De toekomst van de techniek

Op TechniShow wordt aandacht besteed aan het onderwijs. Terwijl studenten zich vermaken in de hallen, wordt er voor leraren een lezing georganiseerd over de huidige stand der techniek.


Guided Tours

Tijdens de guides tours word je meegenomen langs een aantal stands waar nieuwe innovaties in productietechnologie worden getoond.


Studenten bouwen F1-auto

Studenten krijgen de mogelijkheid om tijdens TechniShow 2022 een schaalmodel van een F1-auto te bouwen. Om die auto samen te stellen moeten ze bij meerdere exposanten buurten om stap voor stap elk onderdeel te produceren. Exposanten nemen de moeite om de studenten te informeren over elke productietechniek die daar bij komt kijken. Technieken die voorbij komen zijn o.a. het snijden van plaat met een fiberlaser, het watersnijden van de rubberen wielen, verbindingstechniek en nabewerkingstechnieken.


LINK Ketendebat: Blijf relevant en digitaliseer

De maakindustrie bevindt zich in een interessante periode. De competitie vanuit het Verre Oosten neemt toe, maar de Nederlandse industrie weet zich te onderscheiden door te focussen op snelheid, kwaliteit, modularisatie en nieuwe businessmodellen en diensten voor afnemers. Link Magazine organiseert een debat op 16 maart 2022 vanaf 16:30 uur in de Croesezaal (boven hal 7) gevolgd door een netwerkborrel en buffet.
TechniShow en ESEF Maakindustrie worden traditiegetrouw tegelijkertijd georganiseerd. Het LINK Ketendebat brengt deze werelden bij elkaar.
Meer informatie volgt


3D Printplein

FPT-Vimag zet 3D printen hoog op het lijstje met belangrijke thema’s. Bezoekers kunnen op de beurs terecht op het 3D Printplein, waar zowel de technologie als de toepassingen gepresenteerd worden. 3D printen verandert de industrie. De industriële toepassing van additive manufacturing lijkt zich echter  grotendeels buiten Nederland af te spelen. Dat kan op termijn gevolgen hebben. Om de Nederlandse maakindustrie méér bewust te maken van de kansen die 3D printen biedt om je concurrentiekracht te vergroten is er het 3d Printplein. Lees verder


FPT Arena

De FPT Arena in hal 10 is de plek om in discussie te gaan over Smart Industry. Wat is het eigenlijk en is het wat voor jouw bedrijf? Wanneer is het tijd om in te stappen?
Meer informatie volgt.


Registreer nu

Kom naar TechniShow 2022 van 30 augustus tot en met 2 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht
Registreer nu!

Sprekers