Formule 1 komt in maart eerst naar TechniShow - Technishow

Formule 1 komt in maart eerst naar TechniShow

Voordat het Formule 1-circus Zandvoort in mei aandoet, komt er een voorproefje van het sportspektakel tijdens de TechniShow. De groeiende populariteit voor de F1 in Nederland biedt een mooie gelegenheid om exposanten die betrokken zijn bij de F1 op de beurs onder de aandacht te brengen. Daarnaast krijgen studenten de mogelijkheid om een schaalmodel van een F1-auto te maken.

Het succes van Max verstappen in de Formule 1 en de terugkomst van de Dutch Grand Prix in Zandvoort, was voor de organisatie van TechniShow genoeg reden om de populaire autosport te betrekken bij TechniShow 2020. Om studenten enthousiast te maken voor TechniShow en de maakindustrie, heeft FPT VIMAG samen met de vakgroepen plaatwerk en verbindingstechniek een leuke, interessante opdracht bedacht. Studenten krijgen namelijk de mogelijkheid om tijdens TechniShow 2020 een schaalmodel van een F1-auto te maken. Om die auto samen te stellen moeten ze bij meerdere exposanten buurten om stap voor stap elk onderdeel te produceren. Exposanten nemen de moeite om de studenten te informeren over elke productietechniek die daar bij komt kijken. Technieken die voorbij komen zijn o.a. het snijden van plaat met een fiberlaser, het watersnijden van de rubberen wielen, verbindingstechniek en nabewerkingstechnieken. Tevens krijgen ze inzicht in verschillende software-oplossingen die aan de basis staan van de hedendaagse maakindustrie. Naast het maken van een eigen auto krijgen studenten de gelegenheid om in hal 12 achter het stuur te kruipen van een F1-simulator. “TechniShow moet naast informatief ook leuk zijn voor de jonge generatie”, vertelt Floris De Zwart, Brandmanager bij Jaarbeurs. “Door ervaringen en kennis op te doen in combinatie met een stukje entertainment, kunnen we studenten een leuke, interessante dag bezorgen.” En terwijl studenten zich vermaken in de hallen, wordt er voor leraren een lezing georganiseerd over de huidige stand der techniek. Daar gaat onder andere Wila in op de rol van automatisering in de productie.

Exposanten tonen hun F1-inbreng
Er is niet alleen aan studenten gedacht. Naast de studentenopdracht is er namelijk ook voor andere bezoekers genoeg te zien omtrent F1. Verschillende exposanten die betrokken zijn bij de F1 zijn tijdens de TechniShow te herkennen aan een grote F1-sticker. Exposanten met een F1-sticker zullen tijdens de beurs informatie en voorbeelden verschaffen over hun F1-inbreng. In de komende weken verschijnt er meer informatie over de verschillende TechniShow exposanten die betrokken zijn bij F1.

Meer van TechniShow Magazine

Dit artikel werd eerst gepubliceerd door TechniShow Magazine. Meer artikelen vindt u op de website van FPT-VIMAG.
Naar de website

Gratis toegang

Van 15 t/m 18 maart 2022 vindt de grootste en meest complete vakbeurs van de Benelux weer plaats, in Jaarbeurs, Utrecht. Tegelijkertijd vindt ook het event ESEF Maakindustrie plaats.
Nu registreren

Sprekers