Guided Tour Productieautomatisering - Technishow

Guided Tour Productieautomatisering

Iedere beursdag om 11.00 uur start vanaf de Factory of the Future (Stand 10.F050) de Guided Tour “Productieautomatisering”. De tour voert langs de exposanten Yaskawa, Bemet International, Ridder Data Systems, Romias, Cellro, Laagland, Heidenhain en CNC Consult in de hallen 10 en 11.

In een presentatie van 10 minuten praten deze specialisten deelnemers bij over de voordelen en essentie van productieautomatisering en de tools die daarbij ingezet kunnen worden.

Programma

11.00 uur

Verzamelen tour Factory of the Future Lounge (Stand: 10.F050)

11.10 uur

Start tour

11.15 uur
Stand: 10.A010

Yaskawa

Cobot en Robotoplossingen voor handling en lassen
Op de stand van Yaskawa zullen in samenwerking met partners
BMO en Produlas verschillende cobot- en robotoplossingen live worden gedemonstreerd. Eén van de highlights is de nieuwe HC20 cobot met 20 kg payload en 1,7 m reach, voorzien van de nieuwe Smart Pendant voor eenvoudige programmering en bediening. Partner Produlas zal de cobot lasoplossing Weld4U demonstreren, waarbij de HC10 cobot is voorzien van een Welding Wizard waarmee iedereen binnen enkele minuten een lasprogramma kan aanmaken. Partner BMO zal naast werkende Titanium en Platinum robotcellen de nieuwe Smart Centric E-Clamp tonen, met deze nieuwe ontwikkeling is BMO genomineerd voor de Technishow Innovatie Award.

11.15 uur
Stand: 10.B038

Bemet International en Ridder Data Systems

Bespaar kosten en werk efficiënter door uw inkoop- en verkoopproces volledig te automatiseren
Door nauwer samen te werken krijgen bedrijven steeds meer inzicht in de logistieke keten. Een belangrijk aspect binnen ketenintegratie is automatisering. Het integreren van de verschillende ketens en automatiseren van de verschillende processen is complex wanneer dit gerealiseerd moet worden tussen meerdere bedrijven (afnemers en leveranciers).
Met het gloednieuwe platform dat Bemet International en Ridder Data Systems leveren, wordt het inkoop- en verkoopproces volledig geautomatiseerd.

11.35 uur
Stand: 10.C040

Romias

Interne logistiek door middel van autonome zelfrijdende voertuigen die samenwerken met mens en machine.
Je hoeft geen multinational te zijn om te denken aan het automatiseren van materiaalstromen binnen je organisatie. Met de nieuwe generatie Self Driving Vehicles (SDV’s) is flexible logistics mogelijk. De SDV’s zijn op onze stand – een samenwerking met OTTO Motors uit Canada – te zien en zullen samenwerken met mens en machine. De Try-me demo stelt u in staat om een OTTO-systeem in een paar minuten te implementeren.

11.45 uur
Stand: 10.D028

Cellro

Automatisering van kleine series in onbemande productie. Met Xcelerate X20 I R-C2 I 6s is de drempel nog nooit zo laag geweest
Robot beladingssystemen voor het optimaliseren van de productie waarmee vraagstukken die – ondanks een geautomatiseerde productie -uitdagend blijven voor de verspaner. Denk hierbij aan meerdere kleine series onbemand produceren evenals het geautomatiseerd bewerken van de 6e zijde. Met Xcelerate X20 | R-C2 | 6S presenteert Cellro een volgende stap in effectievere inzet van robotbeladingssystemen.

11.55 uur
Stand: 10.D060

Laagland

Tool Management Solutions: het beheer van gereedschappen
Met het Tool Management Systeem TMS (gereedschapbeheer) van Zoller kunnen vele bedrijfsprocessen efficiënt worden geïntegreerd van tekening naar product. Er zijn  interfaces met vrijwel alle CAD/CAM pakketten.Wilt u uw gereedschappen vinden, en niet hoeven zoeken? Dan vertellen wij u hier graag meer over tijdens uw bezoek aan onze stand tijdens de Guide Tour.

12.05 uur
Stand: 11.C082

Heidenhain

Efficiënt produceren met draaibesturing van Heidenhain
Met de draaibesturing CNC Pilot van HEIDENHAIN maak je, dankzij krachtige cycli, meer spanen in minder tijd. Met de krachtige functie TURN PLUS kun je programma’s maken in zeer korte tijd. Nadat u de contour van het onderdeel hebt ingevoerd hoeft u alleen het materiaal en de kleminrichting te selecteren. TURNPLUS doet al het andere automatisch. Het genereert het werkplan, selecteert de bewerkingsstrategie, selecteert de gereedschappen en snijgegevens en genereert de NC blokken. Het resultaat is een kant en klaar smart.Turn programma.

12.15 uur
Stand: 11.A018

CNC Consult

SMART Machining Platform, www.smartmachiningplatform.nl
Het SMART Machining Platform is er voor alle verspanende bedrijven die vragen hebben of geïnformeerd willen worden over de toekomst van hun vakgebied. Wij schetsen een toekomstbeeld over hoe de verspanende fabriek er over 5, 10 tot 20 jaar eruit kan zien. Praktijkcases komen aan bod, workshops worden gegeven, seminars georganiseerd maar bovenal zorgen wij voor het samenbrengen van verspanende bedrijven met vragen over de toekomst van de verspanende industrie.
Op de beurs laten we zeer concreet zien hoe een Smart Factory functioneert. Het complete productieproces is volgens Industrie 4.0 met elkaar geïntegreerd. Van ERP, via Productieplanning gaat het product naar CAD/CAM en gereedschapbeheer naar de belading van de machine die de productiemachine van materiaal voorziet. Het product wordt tijdens het proces gemeten en de kwaliteitscontrole aan het einde zorgt voor het meetrapport. Alles gecontroleerd via de MES schil die de cockpit van de productie is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden

Sprekers