TechniShow 2020 beantwoordt informatiebehoefte 3D-printen en Smart Industry - Technishow

TechniShow 2020 beantwoordt informatiebehoefte 3D-printen en Smart Industry

Van 1 t/m 4 september vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux plaats: TechniShow 2020. De vooruitzichten zijn goed. Het aantal exposanten groeit gestaag en de meeste beursthema’s zijn concreet. Uit onderzoek blijkt dat er veel informatiebehoefte is naar 3D-printen en Smart Industry. Met die kennis is er invulling gegeven aan de beurs.

TechniShow zet dit jaar het thema 3D-printen groter op de agenda. “Er blijkt in de markt veel vraag te zijn naar kennis over 3D-printen. Wat kan ik er mee, is het voor mijn bedrijf en product geschikt, welke kennis moet ik op doen, hoe zit het met de ROI en hoe staat het met de technologische ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen? Op TechniShow kunnen bezoekers een antwoord vinden op deze vragen”, vertelt Dooijewaard. In 2016 is industrieel 3D-printen voor het eerst als thema onder de aandacht gebracht op TechniShow. Toen om bewustzijn te creëren over de eventuele mogelijkheden van de technologie. Inmiddels zijn we vier jaar verder en hebben veel bedrijven zich verdiept in Additive Manufacturing (AM). Toch worstelen veel bedrijven nog met de vraag of AM voor hun toepassingen interessant kan zijn, met welke printtechniek ze moeten starten, wat voor randapparatuur ze nodig hebben en of het sowieso iets oplevert. Een heus 3D-printplein en -congres geeft tijdens TechniShow 2020 inhoud aan de praktische kant van 3D-printen. Door kennis, machines en toebehoren samen te brengen op een plein, kunnen bezoekers snel antwoorden vinden op vragen. “In het verleden was het thema 3D-printen te vinden op stands van verschillende exposanten verspreid over de beurshallen. Door 3D-printen nu in één area op te stellen, is alle informatie ter plekke. Dat is niet alleen voor bezoekers prettig, maar ook voor de deelnemende exposanten op het plein. Zo kan een leverancier van een 3D-metaalprinter een bezoeker doorverwijzen naar een exposant die bijvoorbeeld meer kan vertellen over software of nabewerkingsoplossingen.”

Thema Smart Industry
Een thema waar de laatste jaren al veel over is gezegd is Smart Industry. Hoewel Smart Industry steeds verder uitkristalliseert is voor veel maakbedrijven nog niet duidelijk wat het voor hun bedrijf nou eigenlijk inhoud. “Volgens de leden van FPT VIMAG hebben hun klanten ontzettend veel behoefte aan meer informatie over Smart Industry, IIoT en Big Data. In 2018 hebben we het onderwerp al uitgebreider onder de aandacht gebracht op de beurs en ook dit jaar zal TechniShow het trefpunt zijn voor iedereen die meer wil weten over digitalisering en hoe het kan helpen om efficiënter te produceren en een sterke concurrentiepositie te behouden.” De Factory of the Future lounge zal tijdens TechniShow 2020 het middelpunt zijn van Smart Industry. Hier komt onder andere een proefopstelling te staan van TNO en Siemens zal een Digital Twin neerzetten en presenteren. FME vult het geheel aan met advies en kennis. Daarnaast zal op dinsdagochtend het Smart Industry Congres in samenwerking met Programma Bureau Smart Industry plaatsvinden. Een interessante manier om TechniShow 2020 te beginnen.

De komende weken in aanloop naar TechniShow 2020 komt er meer informatie gepubliceerd over de verschillende thema’s en de betrokken exposanten.

Meer van TechniShow Magazine

Dit artikel werd eerst gepubliceerd door TechniShow Magazine. Meer artikelen vindt u op de website van FPT-VIMAG.
Naar de website

Gratis toegang

Van 15 t/m 18 maart 2022 vindt de grootste en meest complete vakbeurs van de Benelux weer plaats, in Jaarbeurs, Utrecht. Tegelijkertijd vindt ook het event ESEF Maakindustrie plaats.
Nu registreren

Sprekers