Young Talent & Innovation Lane - Technishow

Young Talent & Innovation Lane

Met de Young Talent & Innovation Lane geven wij de toekomst van de Nederlandse maakindustrie een mooi podium. Studententeams laten met hun projecten zien hoe productietechnieken als bijvoorbeeld 3D toegepast kunnen worden in moderne producten. Ook laten ze zien hoe samenwerkingsverbanden tussen verschillende afdelingen en bedrijven goed kunnen verlopen. Waardoor de teams hun ontwerpen kunnen versnellen en optimaliseren op het gebied van bijvoorbeeld lichtgewicht construeren of aerodynamica.

De acht teams zijn

TeamRembrandts

In 2019 werd TeamRembrandts wereldkampioen tijdens de eerste Robotics Competitie. TeamRobotics is een non-profit organisatie en het eerste Nederlandse Robotics team, dat ook bekend staat als Team 4481. De leden van TeamRembrandts studeren aan de Fontys University of Applied Sciences. Het Zwijsen College en het Heerbeeck College in de richtingen WO, HBO en MBO

TECH2B

Een veel belovende start-up ontstaan in de Brainport regio. TECH2B heeft als doel de maakindustrie op de meest makkelijke manier te laten samenwerken. Er is afgelopen jaar door deze innovatieve start-up een open mind software oplossing ontwikkeld, die is opgevallen bij Brainport Development. Het platform is de slimste manier van samenwerken, en is zowel voor vragende als aanbiedende bedrijven en instellingen als universiteiten, instituten etc. de ideale manier van communiceren. Het is geen vast geroest systeem maar heeft juist de focus op menselijkheid en community denken.

Nova Electric Racing

Nova Electric Racing is een zogenoemd D:DREAM team van de Technische Universiteit Delft en bestaat uit een groep van internationale studenten in verschillende technische disciplines. D:DREAM staat voor “Delft: Dream Realization of Extremely Advanced Machines”. “D:DREAM” is niet een status dat een project zomaar verdient. Deze machines kunnen van alles zijn. Van door mensenkracht aangedreven onderzeeërs tot door waterstof aangedreven raceauto’s. De machines worden gekarakteriseerd doordat zij zeer efficiënt met brandstof omgaan, door duurzame brandstof worden aangedreven of technisch innovatief zijn.

Solide

TUe / Brainport  – Energie transitie is het grote vraagstuk van komende decennia. Solide heeft hier een zeer nieuwe manier voor gevonden. Namelijk door gebruik te maken van ijzerpoeder. Zij laten een proefopstelling zien, die veel stof heeft doen opwaaien. Deze oplossingen e Solide biedt zijn baanbrekend in opslag van energie en Co2.

Electric Superbike Twente

Electric Superbike Twente (EST) ontwerpt en bouwt in één jaar een elektrische racemotor! EST is een team  van 14 studenten van de Universiteit Twente. Ieder jaar probeert een nieuw team door middel van innovatieve technieken een snellere motor te bouwen. Dit jaar wordt de motor getest in Finland, Bermuda en natuurlijk op het TT circuit in Assen. Het team laat zien dat elektrisch vervoer niet alleen duurzaam is, maar ook super snel en gaaf!

Lees het artikel op TechniShow.nl

Robohub

Robohub-studenten wonnen de Delta Automation Contest in Shanghai in 2019. Meer dan 80 universiteiten strijden ieder jaar om die titel. Robohud is een team van enthousiaste studenten die steeds op zoek zijn naar oplossingen voor robotsystemen.
Team Robohub neemt jaarlijks deel aan diverse zeer hoogstaande robotics wedstrijden, zoals Delta Automation Contest en Global Robocup. Niet alleen vanwege de competitie, maar ook vanwege hun drive om tot de besten in de wereld te behoren en in nauw contact met gelijkgestemden te zijn.

Formula Student Team Delft

Formula Student Team Delft bestaat uit 150 engineers (110 van TU Delft, 40 van MIT Boston) die ieder jaar twee formule stijl auto’s ontwerpen, bouwen en racen in de grootste wereldwijde studenten competitie. Daar concurreren zij tegen meer dan 600 internationale teams.
Sinds het begin van het 20-jarige bestaan van het team nemen ieder jaar nieuwe enthousiaste studenten het werk over, om de gehele cyclus itererend op voorgaande jaren te doorlopen. Het is hun missie om de snelste elektrische raceauto’s te bouwen met de nieuwste technologie. Eén auto met coureur en één autonome auto waarbij de ontwikkeling van de autonome software en hardware het voortouw neemt, om zo in te spelen op de mobiliteit van de toekomst.

InMotion

InMotion is een studententeam met enthousiaste, gemotiveerde studenten van de TU/e en Fontys. We werken samen aan een elektrische raceauto die net zo snel op te laden is als een normale auto wordt getankt. Met deze auto hopen we de 24H van Le Mans te rijden in 2023. De auto die we bij ons hebben is onze Vision; een mock-up van wat voor ons de ultieme elektrische endurance raceauto zou zijn. Hij is extreem efficiënt omdat hij zo’n tien keer aerodynamischer is dan een formule 1 auto.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden

Sprekers