26 maart 2020 - 2 min leestijd

Banken geven bedrijven half jaar uitstel van aflossingen

Veel bedrijven worden getroffen door de coronacrisis. Kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn, kunnen zes maanden uitstel van aflossing krijgen op hun lopende leningen. Hiertoe hebben ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank, Triodos Bank en BNG Bank besloten.

Veel bedrijven worden getroffen door de coronacrisis. Het kabinet presenteerde hier dinsdag 19 maart al een noodpakket aan maatregelen voor. De bankensector zet zich nu ook in om bedrijven te helpen. Dit doen ze door zes maanden uitstel van aflossing te geven op lopende leningen. Banken kunnen dit doen omdat zij de afgelopen jaren gezonde buffers hebben opgebouwd en hier van de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank de ruimte voor krijgen.

 

Tot 2,5 miljoen euro 

Het gaat om zakelijke klanten in alle sectoren met een financiering tot 2,5 miljoen euro. Dit is een minimumregeling waarop banken aanvullend maatwerk kunnen leveren voor zakelijke klanten. Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken: “Met het pakket maatregelen voor banen en economie heeft het kabinet belangrijke stappen gezet om ook bedrijven en werknemers door deze moeilijke tijd te loodsen. Banken ondersteunen die maatregelen en komen nu met eigen aanvullende maatregelen om een aanzienlijk deel van ondernemend Nederland extra tegemoet te komen. Met elkaar doen we zo wat nodig is. We moeten samen optrekken: overheid, toezichthouders, banken en ondernemersorganisaties.”

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland zijn enthousiast over de gezamenlijke maatregel van de banken. Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland: “Dit is een hele goede steun in de rug voor veel mkb’ers die de banken hier geven. Chapeau! Hopelijk lukt het ook als het gaat om grotere kredieten waar dat nodig is. Maar een dikke pluim voor de banken en de toezichthouders die dit zo snel regelen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden