28 mei 2018 - 3 min leestijd

Directiewisseling Van der Ende Groep

Per 1 juli 2018 zal Lex van der Ende formeel het algemeen directeurschap overnemen van zijn vader, mede-eigenaar en oprichter van Van der Ende Groep.

Ruim 40 jaar staat Piet van der Ende aan het roer van Van der Ende Groep als Algemeen Directeur. De tijd is nu gekomen om de dagelijkse leiding over te dragen aan zoon Lex van der Ende. Piet zal als grootaandeelhouder  van de onderneming nauw betrokken blijven, zal zijn kennis en ervaring inzetten en maakt onderdeel uit van de directie. Hij zal zich tevens richten op de vastgoedprojecten, o.a. de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Aartsdijkweg 23 in Maasdijk.

“Ik heb het volste vertrouwen in de toekomst met Lex als Algemeen Directeur, hij heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Hij is er klaar voor en sta volledig achter hem,” vertelt Piet trots.

De historie van het bedrijf gaat terug naar 1985, waar Piet destijds is begonnen in de schuur van zijn vader. Toen nog in loondienst bij een elektrobedrijf, signaleerde hij veel lekkende en slecht functionerende pompen bij tuinders. Daar lagen kansen. Door een speciale afdichting te introduceren, konden de pompen gereviseerd worden. Al snel lukte het niet meer om alle aangeboden pompen alleen in de avonduren te reviseren en startte hij zijn eigen bedrijf. Van der Ende Pompen was geboren. Naast reparatie en revisie, volgden al snel bestellingen voor nieuwe pompen en andere aanverwante producten. Voor ingewikkeldere vraagstukken werden nieuwe oplossingen uitgedacht, zoals de Enbar LVM.

Van de schuur verhuisde het bedrijf naar een eigen pand en werd ook snel daarna een tweede vestiging in Oss opgericht. Er kwam steeds meer focus en de kennis werd aan de producten gekoppeld. Er werden nieuwe markten aangeboord zoals bouw en industrie, zo werd het bedrijf minder afhankelijk van de tuinbouw.

Zoon Lex loopt al sinds z’n jeugd in het bedrijf, maar is in 2008 officieel in dienst getreden. Naast de traditionele werkzaamheden, zag Lex al snel dat afdelingen gereorganiseerd moesten worden voor nog betere resultaten. Diverse agentschappen werden aangegaan en het assortiment werd verder uitgebreid om voortaan een totaalconcept te kunnen leveren. Alles onder één dak. Door de overnames van Moor Filtertechniek en Artemis, heeft het bedrijf ook de waterbehandeling op de kaart gezet.

“Na jarenlang intensief betrokken te zijn geweest bij de bedrijfsvoering en de strategische keuzes, heb ik enorm veel zin om dit samen met m’n collega’s verder uit te bouwen. Ik heb veel geleerd van m’n vader en zie de toekomst met plezier tegemoet!”

Innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de groei van het bedrijf. En inmiddels wordt Van der Ende Groep door veel (potentiële) klanten gezien als “partner in business,” een bedrijf waar kennis en jarenlange ervaring gecombineerd worden met ondernemersgeest. De klant altijd centraal.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden