15 januari 2020 - 3 min leestijd

Booglassen met de AR-serie

 

Schuitemaker in Rijssen, producent van landbouw- en gladheidsbestrijdingsmachines, heeft een van de grootste lasrobotinstallaties in Nederland in gebruik. YASKAWA heeft zijn lasrobotportfolio uitgebreid met niet minder dan zes nieuwe modellen van de AR-serie met werkbereiken van 727 tot 3,120 mm. Een ruime keuze aan accessoires kan worden gemonteerd voor het bewerken van een veelheid aan werkstukken.

De 6-assige precisierobots uit de AR-serie van YASKAWA zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van booglassen. Ze maken kortere procestijden mogelijk, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik. Vanwege hun slanke ontwerp hebben de flexibele en extreem snelle manipulatoren slechts een kleine voetafdruk.

Zes lasrobots met overtuigende mogelijkheden
De twee compacte AR700- en AR900-robots scoren punten met een hoge laskwaliteit en consistentie. Ze zijn erg geschikt voor lastoepassingen met voornamelijk kortere lasnaden.

De YASKAWA AR900 kan ook worden geïnstalleerd in de onlangs geïntroduceerde turn-key ArcWorld robot lascellen. De succesformule van ArcWorld-cellen is eenvoudig: AR900-robot, handmatige draaitafel met twee stations, controller en stroombron. Alle componenten zijn compact gecombineerd op een platform en zijn direct klaar voor gebruik, waardoor de hoogste YASKAWA-kwaliteit wordt gegarandeerd voor het lassen van een breed scala aan kleine werkstukken.

De middelgrote AR1440 robot is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen bij booglassen, met als doel optimale resultaten te bereiken in minder gunstige omstandigheden. Met een laadvermogen van maximaal 12 kg, ruimte voor het slangenpakket met geïntegreerde mediaroutering en een maximaal werkbereik van 1.440 mm maakt het eenvoudige bewerking van omvangrijke werkstukken mogelijk. Door de lichte kromming van de onderarm zijn ook perfecte lasnaden mogelijk op moeilijk toegankelijke delen. Luchtkanalen en media-aansluitingen zijn geïntegreerd in de voet, waardoor het werkbereik van de hoofdas (S-as) tot 340 graden reikt.

Met zijn hoge laadvermogen tot 25 kg biedt de krachtige en snelle AR1730 lasrobot de optimale mogelijkheden voor toepassingen met dubbele draad of master/slave toepassingen. Gecombineerd met zijn maximale werkbereik van 1,730 mm heeft het de hoogste prestaties in zijn klasse.

De AR2010 heeft een indrukwekkend werkbereik van 2,010 mm. Met zijn hoge laadvermogen tot 12 kg is het geschikt voor het lassen van grote, omvangrijke componenten, b.v. voertuigframes, aanhangwagens of containers.

Het grootste en krachtigste model, de YASKAWA AR3120, heeft een formidabel werkbereik van 3,120 mm. Met een hoog laadvermogen tot 20 kg is het ook ideaal voor het lassen van grote, omvangrijke componenten. Het ontwerp met holle arm zorgt voor een ruimtebesparende plaatsing van het slangpakket door de arm naar de pols, waardoor minder slijtage optreedt.

Hoge kwaliteit, productiviteit en nauwkeurigheid
De snelle en nauwkeurige 6-assige robots van de YASKAWA AR-serie garanderen niet alleen een hoge mate van nauwkeurigheid; door hun ontwerp zijn ze ook gemakkelijk schoon te maken. Zonder verdere aanpassingen kunnen ze lastaken aan in zware omstandigheden. Door het slanke en gebogen ontwerp kunnen de manipulatoren diep in de werkruimte duiken. Het economische aspect is ook niet over het hoofd gezien: eenvoudige bediening, snelle inbedrijfstelling en onderhoudsvriendelijkheid
dragen bij aan lage bedrijfskosten.

Alle modellen van de YASKAWA AR-serie werken met de flexibele en snelle YRC1000 controller die ook is inbegrepen. Deze uiterst compacte controller maakt optimaal gebruik van de ruimte mogelijk en bevat handige functies uit meer dan 40 jaar ervaring die het lasproces ondersteunen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden