2 maart 2020 - 3 min leestijd

CNC Totaal maakt met VR experience productie van buggy inzichtelijk

Wereldprimeur op TechniShow

CNC Totaal enthousiasmeert jonge bezoekers van TechniShow voor een baan in de verspanende techniek. Het bedrijf toont een wereldprimeur: een prototype van een nieuwe SSV. Met behulp van Virtual Reality (VR) laat het bedrijf zien hoe een onderdeel voor deze kleine buggy tot stand is gekomen.

“Wij zijn gespecialiseerd in procesoptimalisatie, OneCNC CAD-/CAM en alles wat daarbij komt kijken. CNC Totaal ondersteunt klanten van A tot Z bij het optimaliseren van hun productieproces”, licht Jeroen Thiele, directeur en eigenaar van CNC Totaal, toe. Wat hiervoor nodig is verschilt per klant. “Denk hierbij aan het digitaliseren van processen, maar ook aan het omscholen of verder opleiden van personeel. Wij zijn reseller van OneCNC CAD-/CAM-software en kunnen klanten ook hiermee bedienen.”

Laten zien hoe sexy techniek kan zijn

Het bedrijf toont op TechniShow een wereldprimeur. Het gaat om een prototype SSV, een kleine buggy die onder meer bekend is van de SSV-klasse in de Dakar Rally. “Deze buggy is ontwikkeld door onze klant Ozzo Engineering en op onze stand te bezichtigen”, aldus Thiele.

Bezoekers kunnen met eigen ogen bekijken hoe een component van de SSV tot stand is gekomen. “Met behulp van een VR experience laten we zien hoe een onderdeel van deze buggy geproduceerd is. We laten jonge bezoekers hiermee zien hoe ‘sexy’ techniek kan zijn.”

Een baan in de verspanende techniek

CNC Totaal hoopt studenten hiermee te enthousiasmeren voor een baan in de verspanende techniek. Voor 2020 is dit onderwerp een belangrijk aandachtspunt voor het Ulftse bedrijf. Het bedrijf presenteert op de TechniShow onder meer zijn samenwerking met opleider Verder in Techniek. Samen bieden de partijen een versnelde technische praktijkopleidingen aan waarmee je in 16 weken wordt opgeleid tot aankomend vakman. “Komend jaar willen we gezamenlijk scholen in Nederland afgaan. Zo willen we jongeren laten kennismaken met techniek en de Nederlandse maakindustrie vooruithelpen”, zegt Thiele.

Daarnaast staat de samenwerking met Van Zanten Staalservice en de Bies Groep in de spotlight. “De Bies Groep is in Heerenveen een bedrijfsopleiding gestart, waarin wij participeren. Op de TechniShow laten we zien hoe CNC Totaal samenwerkt met diverse partners en hoe we daarmee inzetten op brede scholing.”

Boerenslimheid

Als Achterhoeks bedrijf zet CNC Totaal in op een nuchtere en slimme aanpak. “Boerenslimheid en onze nuchtere kijk op het leven spelen – naast jarenlange ervaring – een belangrijke rol in oplossingen die we bieden. Soms zijn het juist de simpele en eenvoudige oplossingen die grote winst opleveren.” Het bedrijf bedient klanten in uiteenlopende sectoren, variërend van aerospace en automotive industrie tot de medische wereld.

“Wij nemen sinds onze oprichting in 2004 deel aan de TechniShow. Met gemiddeld 45.000 bezoekers is het voor ons een belangrijke relatiebeurs; veel van onze klanten zijn aanwezig. Bezoekers kunnen vier dagen lang bij ons op onze stand op visité komen. De beurs stelt ons hiermee in staat persoonlijk en direct in contact te komen met onze klanten en doelgroep”, besluit Thiele.

Je vindt CNC Totaal op stand 11.D002 tijdens TechniShow 2020

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden