3 maart 2020 - 3 min leestijd

Dankzij onze klanten zijn deze innovaties tot stand gekomen

“Na TechniShow 2018 heb ik het hele land doorgereden om aan bezoekers van de beurs te vragen welke problemen ze ondervinden in hun logistieke proces”, zegt Willem Kuunders, eigenaar van Kuunders Technoworks en KuMaTech.

“Dit was voor ons de perfecte manier om innovaties markt gedreven te ontwikkelen. Want waar lopen onze klanten tegenaan en hoe kunnen wij hier iets aan doen? We hebben de afgelopen twee jaar zeker niet stilgezeten en hebben met deze feedback onze producten ontworpen. Dit jaar staan we met maar liefst drie innovaties op de beurs!”

Te duur of niet gebruiksvriendelijk 
“Een greep uit de reacties die we kregen van klanten: ‘we moeten steeds meer pallets verplaatsen’, ‘we moeten zoveel doosjes transporteren, maar er is niemand die voor 20K een AGV kan bouwen’, ‘die AGV’s die ik zag bij de Smart Factory in Chicago zag ik echt helemaal zitten, maar ik ga daar zeker geen 175K per stuk voor betalen’.  Onze conclusie: als we onze klanten goed willen bedienen, moeten we zorgen voor gebruiksvriendelijke machines die makkelijk te installeren zijn en ook nog een goede prijs hebben.”

Daar komt onze Tractor Tom aanrijden!
“Wij zijn aan de slag gegaan met de feedback die we hebben gekregen en daar zijn mooie nieuwe machines uit voortgekomen. Voor het event TechniShow nemen we drie nieuwe AGV’s mee. Wist je dat het wetenschappelijk is bewezen dat we de machines eerder als een collega zien als we ze een leuke naam geven? Dit vonden wij echt een leuke en belangrijke bevinding. Daarom hebben wij onze drie nieuwe AGV’s echte namen gegeven. Tractor Tom klinkt nou eenmaal toch wat gezelliger dan Machine 102LX, of zoiets.”

Pallet Jack, Tractor Tom en Dual John
De vernieuwde AGV’s gaan op TechniShow echt laten zien wat ze kunnen! Allereerst laten we Pallet Jack zien, een palletmover die volledig geautomatiseerd is. Jack pakt op de beurs een pallet van de grond, rijdt hier vervolgens een rondje mee en zet deze pallet weer terug op dezelfde plek. Jack kan tot 1200 kg vervoeren. Daarnaast laten we Tractor Tom zien. Hij kan wagentjes vooruit trekken en pallets vanaf 40 centimeter boven de grond pakken. Tom kan tot 1000 kg tillen en zal dat laten zien op TechniShow. En dan hebben we nog Dual John, ons kleintje. Hij kan bakjes en dozen van maximaal 250 kg oppakken en vervoeren. Op de beurs laat John zien dat hij een bakje van de rolbaan af kan pakken, op zijn eigen rug kan laten rollen tijdens het rijden en vervolgens dat bakje weer terug te zetten op de rolbaan.

TechniShow is onmisbaar voor ons
Dit is dé plek voor ons om innovaties te laten zien, met bezoekers en klanten in gesprek te gaan, te horen waar zij tegenaan lopen en hoe wij ze het beste kunnen helpen. Al deze mensen komen samen in Utrecht, wat voor ons de ultieme kans is om bezoekers kennis te laten maken met onze producten. Op TechniShow spreek ik zoveel (potentiële) klanten, daar doe ik normaal bijna drie maanden over. 

Bezoek Kumatech op TechniShow!
Ben jij benieuwd naar de innovaties van Kumatech? Bezoek ze op TechniShow. Een bezoek is geheel gratis. Registreer je vandaag nog!Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden