2 september 2021 - 4 min leestijd

Danobat, Danobat-Overbeck en Hembrug op EMO in Milaan

Danobat presenteert op de EMO in Milaan oplossingen van haar drie merken voorstellen: Danobat, Danobat-Overbeck en Hembrug. Onder het motto “Driven by you” zal het bedrijf de nieuwste generatie slijp- en harddraaimachines met een hoge technologische waarde en volledig geautomatiseerde oplossingen presenteren. Danobat zal ook laten zien hoe ze de doeltreffendheid van klanten kan verbeteren met hun digitale diensten. 

Danobat zal de nieuwe generatie slijpmachines voorstellen – de CG oplossing voor uitwendig rondslijpen. Deze machines kunnen conventionele slijpmiddelen aanbrengen bij een wielsnelheid van 80 m/s, gebruik makend van een standaard uitrusting. Dit verhoogt de productiviteit tot 20% in vele toepassingen. De CG kan ook bogen op een beschikbaarheid van bijna 100%, dankzij slimme engineering die het aantal componenten beperkt, diagnose op afstand, voorspellend onderhoud en de ruime ervaring van Danobat in het produceren van machines voor hoge productievolumes. Bovendien kan de CG dankzij het ongebruikelijke ontwerp met dwarssledes en de draaibare wielkop met B-as een groot aantal verschillende werkstukgroottes en -geometrieën slijpen in een compacte ruimte.

ILD

Danobat-Overbeck, de Duitse dochteronderneming, presenteert de ILD hoge-precisie binnen-, buiten- & radius slijpmachine. Een flexibele oplossing die in staat is om zeer complexe onderdelen die verschillende slijpprocessen vereisen in één opstelling te slijpen. Tijdens de EMO zal de ILD machine een speciaal voor deze beurs vervaardigd demo-onderdeel tonen met maar liefst 30 excentrische gaten.

Naast het feit dat deze machine geschikt is voor het slijpen van diepere en langere ID’s, is het mogelijk om onderdelen tot 1300 mm op te spannen met een zwenk van 760 mm in diameter. De configuratiemogelijkheden van de B0-as (+20º/-10º of +90º/-15º) maken het een effectieve oplossing voor de productie van precisieonderdelen die complexe bewerkingen vereisen. Hij kan conische oppervlakken slijpen en maakt automatische cilindrische correcties mogelijk. Het is ook mogelijk om radii te slijpen met behulp van interpolatie. Dit maakt het op zijn beurt mogelijk complexe geometrieën in het werkstuk te bewerken met behulp van coördinaten slijpen. Het is zelfs mogelijk om vierkante, rechthoekige of vrije vormen te maken met de hoogste precisie.

Finish harddraaimachine 

Hembrug Machine Tools presenteert de nieuwe generatie Mikroturn finish harddraaimachine met geïntegreerde portaallader. De nieuwe generatie Mikroturn is een verdere ontwikkeling van de bestaande Mikroturn 100 en beschikt over een compleet nieuw en modern ontwerp. Ook zijn vele verbeteringen op het gebied van thermische stabiliteit, machinestijfheid en nauwkeurigheden die de afgelopen jaren in de Mikroturn 100 zijn doorgevoerd, erin verwerkt. Daarnaast is door toepassing van de nieuwste generatie pompen en motoren het geluidsniveau met meer dan 70% gereduceerd. 

Hembrug is na de overname door Danobat in 2019 samen met Danobat aan de slag gegaan met het nieuwe ontwerp. Het moderne en functionele ontwerp is nu in lijn met de stijl van Danobat. Ook kan de machine eenvoudig worden uitgerust met Danobat´s in eigen huis ontwikkelde portaallader. Dit zorgt voor een nog hogere productiviteit en efficiëntie met lagere kosten per onderdeel, zelfs in een high-mix en low-volume omgeving waarvoor de nieuwe generatie Mikroturn® voornamelijk zal worden gebruikt. Het nieuwe ontwerp, waarbij de hydraulische eenheid en de portaallader in het machinehuis zijn geïntegreerd, heeft een kleinere voetafdruk dan de huidige Mikroturn® 100. 

Vorm- en maatnauwkeurigheden van minder dan 2 micron en oppervlakteruwheid Ra van 0,1 tot 0,4 micron in werkstukken met een hardheid tot 70 HRC zijn indicatief voor het precisieniveau van de nieuwe generatie Mikroturn. Dankzij het slijtagevrije, hydrostatische lagersysteem blijft deze verspaningsnauwkeurigheid ook na tientallen jaren gebruik behouden. De Hembrug Mikroturn® machines worden wereldwijd al vele jaren gebruikt door gerenommeerde bedrijven in de lagerindustrie, gereedschaps- en matrijzenbouw en machinebouw. De nieuwe generatie Mikroturn® is de volgende logische stap om te voldoen aan een steeds toenemende vraag naar productiviteit, nauwkeurigheid en lagere kosten per werkstuk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden