23 februari 2020 - 2 min leestijd

De Lift-O-Mat gasveer: een sterk en robuust mechanisme en strak design

Het bagageluik van deze camper kan, net zoals autokoffers, van afstand bediend worden: het luik ontgrendelt en opent automatisch in één vloeiende beweging.

Design, comfort en kwaliteit 

De eis van Morelo: een strak design waarbij het bagageluik volledig geïntegreerd is in de zijwand. Geen zichtbare scharnieren of handgrepen die het ontwerp ontsieren. En met één druk op de knop kan men beginnen met het inladen van bagage. Handig als je je handen vol hebt, maar ook een functionaliteit waarmee een gevoel van kwaliteit en exclusiviteit wordt gecreëerd, passend bij een high-end camper. Aan al deze eisen is voldaan dankzij de slimme combinatie van elektromechanische sluitingen, verborgen scharnieren en gasveren. 

Automatisch ontgrendelen en openen 

Bij het ontwikkelen van een nieuwe high-end camper wilde de Duitse camperproducent Morelo de nadruk leggen op een strak design en een zo groot mogelijk comfort voor de gebruiker. De bagagepanelen zijn daarom volledig vlak gemonteerd en gaan automatisch open wanneer je ze van afstand ontgrendelt.

Voor deze automatische beweging worden twee elementen gecombineerd: 

Een elektromechanische sluiting met afstandsbediening 

De elektromechanische sluiting heeft een sterk en robuust mechanisme, maar toch een lichte bediening. De sluiting is trillingsbestendig en bestand tegen corrosie, waardoor hij vaak toegepast wordt in landbouwmachines en andere speciale voertuigen. De sluiting wordt elektronisch aangestuurd en kan van afstand bediend worden door een knop die elders gemonteerd wordt in de camper in combinatie met een kabel die verbonden is met de sluiting. Ook kan er gekozen worden voor een draadloze, RF-gestuurde afstandsbediening. 

Een Lift-O-Mat gasveer die het luik automatisch openduwt en veilig openhoudt. 

De gasveer is gekoppeld aan verborgen scharnieren die specifiek voor deze toepassing ontwikkeld werden. De kracht en de bevestigingspunten van de gasveer zijn met zorg berekend om een vloeiende beweging te creëren. Deze gasveer is ook verkrijgbaar met een demping op het einde van de beweging. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden