21 september 2021 - 2 min leestijd

Flink meer bezoekers voor De Nederlandse Metaaldagen

De Nederlandse Metaaldagen, een combinatie van vakbeurs en congres, beleefde vorige week zijn tweede editie. Met 4.216 bezoekers laat het event een flinke groei zien ten opzichte van de 3.700 bezoekers die ze in 2019 mochten verwelkomen.

Maanden van voorbereiding en planning gingen eraan vooraf. Veel zorg is gestoken in het bedenken van het beste concept het thema Smart Manufacturing en het congres programma. Vooral het vernieuwde congres programma viel erg in de smaak voor bijna alle sessie wat het theater uitverkocht. Waar ze in 2019 vooral keynote sprekers hadden met een mooie toekomstvisie, was na de evaluatie van 2019 nu gekozen voor een programma met direct toepasbare onderwerpen.

Ook het Ondernemersdebat op donderdagavond, georganiseerd door de Koninklijke Metaalunie/Teqnow, leverde interessante inzichten op het gebied van ketenverstoring op. Het lijkt er op dat bij een volgende editie elke beursdag een ondernemersdebat zal plaatshebben.

De twee Awards die werden uitgereikt tijdens de Nederlandse Metaaldagen (de Award Jong Metaal en de Award Vakvrouw Metaal), vielen in goede aarde. Volgens de organisatie is er veel animo om in 2023 mensen te nomineren en/of te gaan stemmen.

De Nederlandse Metaaldagen die van 15 t/m 17 september plaatsvonden in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch zijn opgezet ter bevordering van de concurrentiepositie van de metaal en maakindustrie. Met de focus op het thema Smart Manufacturing (slimmer produceren) en meer aandacht voor processen, technieken en strategieën vond de bezoeker een groot aantal noviteiten op de beursvloer en de mogelijkheid om direct toepasbare kennis te vergaren in het congres theater.

De essentie van de metaaldagen is, een event waar niet de machine centraal staat maar waar men oplossingen vindt om slimmer te produceren. Tot slot zijn er in ieder geval bij twee exposanten live op de beurs machines verkocht: Style CNC en bij Gibas Numeriek hebben de organisatie gemeld dat ze een machine hebben verkocht aldus Event Director Jeroen ter Steege.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden