14 september 2023 - 3 min leestijd

Future of Connectivity Area op EMO laat zien hoe machines in de toekomst zullen communiceren

Connectiviteit, en hoe deze zich in de toekomst ontwikkelt, zal van invloed zijn op alle productiegebieden, inclusief planning, procesoptimalisatie en kwaliteitsborging. De methoden die machines gebruiken om met elkaar te communiceren zijn daarom belangrijke kwesties voor zowel fabrikanten als klanten. En daarom is er op EMO Hannover 2023 van 18 tot en met 23 september een gezamenlijke stand gewijd aan dit belangrijke onderwerp voor de hele branche.

“Bezoekers kunnen op stand H22 in hal 9 een overzicht krijgen van de nieuwste producten en innovaties”, belooft Dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van de EMO-organisator VDW (Duitse Vereniging van Machinegereedschappenbouwers), Frankfurt am Main. “Dit is de plek voor iedereen die Industrie 4.0, Machine Learning, Predictive Maintenance, Industrial Internet of Things (IIoT) en nog veel meer uit de eerste hand wil ervaren.”

Op bijna 500 m² tentoonstellingsruimte presenteren 15 industriële en onderzoeksgebaseerde exposanten hun topproducten en -diensten. Exposerende bedrijven zijn onder meer Algra S.p.A., ASM Technologies Limited, Coscom Computer, EIT Manufacturing Central, Institute of Production Engineering and Machine Tools van de Gottfried Wilhelm Leibniz Universiteit Hannover, Konradin-Verlag Robert Kohlhammer, MC Technologies GmbH, Maschinenfabrik Reinhausen, RWTH Aachen Universiteit, Siemens AG, Smartes Teknoloji Yazilim Dan. San. Tic. Ltd. Şti., Spanflug Technologies, SSV Software Systems en T-Systems International.

Microsoft Deutschland neemt ook deel. Nico Hartmann, Industry Lead Manufacturing, zegt: “We zijn blij om deel te nemen aan EMO Hannover 2023. Deze beslissing weerspiegelt onze voortdurende inzet om de digitale transformatie van de maakindustrie te ondersteunen. EMO Hannover 2023 is een uitstekende gelegenheid om onze nieuwste technologieën te presenteren. en oplossingen. We zijn er trots op dat we onze klanten kunnen helpen hun productiviteit te verhogen, hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en cloudgebaseerde bedrijfsmodellen te ontwikkelen. We kijken ernaar uit om onze partnerschappen met onze klanten en andere toonaangevende industriële bedrijven te versterken op de EMO Hannover 2023, en om samen te werken met ze over het vormgeven van de toekomst van de productie.”

Klantklaar

Ariane Wahrmann, hoofd marketing bij Spanflug Technologies, weet echter dat de Future of Connectivity Area ook een uitstekend platform biedt voor kleine en middelgrote ondernemingen en start-ups: “Ons beursteam is erg enthousiast over deelname aan EMO Hannover. In 2019 presenteerden we voor het eerst onze rekensoftware voor verspanende bedrijven in de Startup Area en waren overweldigd door de positieve reacties. Dit jaar hebben we niet alleen onze aanwezigheid op de beurs uitgebreid, maar presenteren we ook het aanzienlijk verbeterde oplossingenpakket ‘Spanflug Make’. De nieuwste versie van de software bestrijkt nu het hele offerteproces – van de eerste aanvraag tot de klantklare offerte. Bovendien biedt het nu verschillende functies met toegevoegde waarde, zoals het efficiënt verwerven van de benodigde voorraden. De perfecte locatie voor ons? De toekomst van connectiviteitsruimte in hal 9, direct naast het Innovation Forum.“

foto: Deutsche Messe

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden