24 februari 2020 - 2 min leestijd

Halter presenteert beladingsrobot met draagvermogen tot 70 kg tijdens TechniShow

Halter CNC Automation heeft zijn reeks beladingsrobots voor de automatisering van CNC-werktuigmachines uitgebreid met de Halter LoadAssistant Turnstacker BIG 70. De robotarm van dit nieuwe systeem heeft niet alleen een grotere actieradius maar tevens een draagvermogen van 70 kg. De beladingsrobot wordt tijdens de TechniShow in Utrecht aan het vakpubliek gepresenteerd.

Dankzij het groter bereik en het draagvermogen van 70 kg, is de Halter LoadAssistant Turnstacker BIG een oplossing voor het manloos laden en lossen van zware werkstukken voor een CNC draaimachine, tot een lengte van 800 mm. Hiermee kunnen moeilijk te hanteren werkstukken eenvoudig en veilig worden bewerkt en de machineoperator wordt sterk ontlast.

Langer onbemand doorwerken

Halter zorgt er tevens voor dat de CNC draaimachines langere tijd onbemand kunnen doorwerken. De grotere laadtafel van de nieuwe  BIG 70 biedt plaats aan meer werkstukken in de buffer. Met deze extra capaciteit is een nog langere manloze productie mogelijk. Daarnaast wordt het stapelstation aan de Halter LoadAssistant BIG toegevoegd voor nog meer capaciteit. Stapelbare werkstukken tot een diameter van 300 mm kunnen hiermee in de buffer worden geplaatst.

Complete range

Met de Halter Turnstacker BIG 70 wordt het programma robotlaadsystemen voor CNC-werktuigmachines naar boven afgerond. Naast de versie met een draagvermogen van 70 kg is er een versie met 35 kg draaivermogen beschikbaar. Het portfolio dat Halter CNC Automation nu aanbiedt, bestaat uit drie lijnen. De basis is de HalterUniversal Premium (20 of 35 kg) en de Universal BIG (35 of 70 kg); daarna de Turnstacker Premium (20 of 35 kg) en Turnstacker BIG (35 of 70 kg) en tot slot de Millstacker Premium (20 of 35 kg) en de Millstacker BIG (35 of 70 kg). Later dit voorjaar komt er in elke lijn nog een compacte versie die tot 12 kg kan handelen.

Tijdens de TechniShow zijn op de stand van Halter in totaal drie modellen van de Halter LoadAssistant te zien, de Universal Premium 20, Turnstacker Premium 20 en de Turnstacker BIG 70.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden