27 september 2023 - 2 min leestijd

HEVAMI toont ontbraammachines, buizenschuurmachine en richtmachine voor staalstrippen op Metavak

HEVAMI oppervlaktetechniek zal op de komende Metavak beurs, naast twee ontbraammachines van het fabricaat Loewer, ook een buizenschuurmachine van NS Maquinas en een richtmachine voor staalstrippen van het fabricaat Big-Jurij demonstreren. 

De Big-Jurij L richtmachine wordt voor de eerste keer gedemonstreerd in Nederland. De machine wordt geproduceerd door het Duitse bedrijf Holl Stahlbau GmbH welke de machine in eerste instantie voor de eigen behoefte ontwikkelt heeft. De machine is dan ook met name interessant voor staalconstructie bedrijven welke veel smalle strippen verwerken. Hierbij valt dan bijvoorbeeld te denken aan de trappen- en balustradebouw, omdat zij veel smalle stalen strippen verwerken. De Big-Jurij L is geschikt voor strippen tot een afmeting van 80×20 mm. Er bestaat ook een lichtere S-versie welke strippen tot max. 60×10 mm kan richten. Eventuele afwijkingen van de twee standaard richtmachines zijn ook bespreekbaar. 

Uitvinding

Omdat de Loewer SwingGrinder ontbraammachine nog steeds voor zeer veel bedrijven de ideale instapmachine is voor het snel ontbramen en afronden van hun snijdelen, zullen wij deze ook weer demonstreren.

De bewerking middels de SwingGrinder is eenvoudiger dan het handmatig ontbramen en daarnaast 3 tot 4 keer zo snel en in vergelijk tot een breedband ontbraammachine en veel goedkoper in aanschaf, zodat hij voor een brede groep interessant is. Het originele concept van deze machine is een uitvinding van de firma Loewer waardoor deze machine qua gebruiksgemak nog altijd uitblinkt.

Discmaster 4TD

Naast de Loewer SwingGrinder toont HEVAMI ook de zeer succesvolle Loewer DiscMaster doorloop-ontbraammachine voor de eerste keer op de Metavak. Het gaat hier om het type 4TD-1500 welke al sinds 2010 door Loewer wordt gebouwd. De DiscMaster 4TD blinkt nog altijd uit in flexibiliteit in combinatie met een zéér goede prijs-/kwaliteitverhouding. Zo is de machine geschikt voor zowel kleine als grote plaatdelen en kunnen de bewerkingsborstels zeer snel gewisseld worden, zodat ook het bewerken van diverse materialen eenvoudig is. Door de gepatenteerde ontbraamtechniek is het ook mogelijk om, indien gewenst, een speciale Orbital finishing aan te brengen. 

Verder zal HEVAMI de ML100 buizenschuurmachine van het fabricaat NS Maquinas demonstreren. Middels het type ML100 kunnen bijvoorbeeld zowel ronde als ovale buizen bewerkt worden tot een diameter van 114 mm. De planetaire aandrijving maakt het mogelijk om zowel rechte als gebogen buizen te bewerken, zodat de machine door veel bedrijven wordt gebruikt om trapleuningen te finishen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden