30 oktober 2023 - 2 min leestijd

Introductie PostPro SFX op stand Leering Hengelo tijdens Formnext

Op de stand van Leering Hengelo tijdens Formnext wordt de lancering aan van de AMT PostPro SFX uitgevoerd. Dit is een desktopmachine voor het chemisch vergladden van 3D prints. De PostPRo SFX is in de eerste plaats ontworpen voor gebruikers van 3D printers zoals Formlabs Fuse 1, Sinterit Lisa, Sintratec en WeMatter, maar ook voor gebruikers van industriële printers zoals Nexa 3SD, 3D Systems, HP, EOS en Stratasys. 

De PostPro SFX is het resultaat van tien jaar kennis en expertise van AMT op het gebied van Chemical Vapor Smoothing in combinatie met hun uitgebreide patentportfolio op het unieke proces, de oplosmiddelen en de cartridgesystemen. Het heeft een compact ontwerp met een proceskamer van 11 liter en is compatibel met alle Nylons, met in de toekomst ook ondersteuning voor flexibele materialen zoals TPE’s en TPU’s. 

Het is ontwikkeld met het oog op een duurzame toekomst, worden alle materialen uitsluitend verwerkt met behulp van AMT’s PostPro Pure oplosmiddel, waarvoor patent is aangevraagd en dat aan de klant wordt geleverd in cartridges van 1 liter, die na gebruik veilig door de gebruiker kunnen worden afgevoerd.

Revolutie

In samenwerking met Saint Gobain wordt de machine geleverd met de Technology Upgrade Package (TUP ‘lite’) software voor het automatisch genereren van recepten, zodat de gebruikers vanaf het begin de beste resultaten krijgen.

“We zijn verheugd om de PostPro SFX te lanceren en de impact van chemisch vergladden naar de desktop te brengen”, zegt AMT CEO Joseph Crabtree. “We hebben al buitengewoon veel interesse gezien voor deze machine en de productiecapaciteit is snel gevuld; De eerste SFX’en worden begin 2024 uitgeleverd. Ik geloof dat deze machine een revolutie teweeg zal brengen in de 3D printindustrie en het voor gebruikers gemakkelijker zal maken om de beste resultaten te halen uit hun 3D geprinte onderdelen.”

Dr. Konstantin Rybalcenko, Global Head of R&D bij AMT, benadrukt: “Met bijna een decennium op het gebied van Chemical Vapor Smoothing, met meer dan 30 miljoen afgewerkte onderdelen voor meer dan 300 klanten, wordt AMT PostPro erkend als ’s werelds meest vertrouwde 3D print-chemisch-vergladden-oplossing.”

Een PostPro SFX-systeem wordt gepresenteerd op de Formnext op de stand van Leering Hengelo in hal 12.1 – stand E40.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden