15 maart 2023 - 3 min leestijd

Laskar Puntlastechniek met wereldprimeur op Nederlandse Metaaldagen

Laskar Puntlastechniek presenteert tijdens de Nederlandse Metaaldagen van 19 tot en met 21 april in de Bossche Brabanthallen een wereldprimeur op het gebied van puntlassen. Het zogenoemde DSPS is een nieuw digitaal puntlasbesturingssysteem, waarmee stap voor stap een goed product kan worden gemaakt.

Als uitbreiding op de nieuwe puntlasbesturing presenteert Laskar Puntlastechniek een innoverend productiebeheersysteem DSPS. DSPS staat voor digital spotwelding production system. Met dit systeem wordt de bediener heel eenvoudig, stap voor stap geholpen om een goed product te maken. Door het scannen of invoeren van een productienummer wordt het juiste recept automatisch opgestart. Hierin geeft DSPS aan met welke gereedschappen gewerkt moet worden. Vervolgens komt de tekening in beeld en kan de bediener zien op welke positie er gelast moet worden. De puntlasmachine weet met welk lasprogramma op welke positie gelast moet worden. Ook wordt de verbinding automatisch gecontroleerd. In DSPS zie je direct of de verbinding voldoet aan de gestelde voorwaarden. Zo kan de klant een hoogwaardig product leveren ook bij wisseling in personeel. 

DSPS is onderdeel van de verdere digitalisering van de maakindustrie. De moderne punt- en stiftlasmachines van Laskar Puntlastechniek sluiten daar bij aan: connectiviteit, traceerbaarheid en programeerbaarheid zijn steeds belangrijker en kunnen, naast de betrouwbare verbinding, het verschil maken. 

Relevant zijn vragen als uit welke productiebatch het product komt? Wie heeft eraan gewerkt? Welke kwaliteitscontroles zijn er geweest? Deze gegevens worden steeds belangrijker. Er is behoefte aan moderne puntlasmachines met meer intelligentie, waardoor de productiebetrouwbaarheid minder afhankelijk is van de bediener.


Weerstandlassen

Rewigo is het premium merk van Laskar Puntlastechniek. Machines onder deze merknaam zijn in eigen beheer ontwikkeld om optimaal aan te sluiten op de klantwensen. Tijdens het opstarten van de Rewigo puntlasmachine moet er worden ingelogd met een NFC-tag. Per gebruiker is aan te geven welke rechten de gebruiker heeft. De moderne touchscreen puntlasbesturing is zo ontwikkeld dat deze eenvoudig te bedienen is voor de gebruiker. Tegelijk kan er gebruik gemaakt worden van de modernste technieken.

De lasprogramma’s en de machine instellingen kunnen zowel op de puntlasmachine als op afstand worden geprogrammeerd, vastgelegd en uitgelezen. Er is een webapplicatie ontwikkeld waardoor dit kan op smartphone, tablet en computer. De ingebouwde telfunctie garandeert dat er geen lascyclus wordt overgeslagen.

Hoogwaardige inverter technologie

Inverter technologie met een dynamische werkmodus zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige en constante puntlasverbinding. De inverter past automatisch de lasparameters aan, binnen de gestelde bandbreedte, om de beste kwaliteit van de lasverbinding te garanderen. Door te kiezen voor componenten van de hoogste kwaliteit kan er extreem kort gelast worden. Dit komt een stabiel puntlasproces ten goede en ook de nabewerking kan worden geminimaliseerd doordat er zeer korte warmte inbreng is. 

Stiftlasproces

Laskar Puntlastechniek is leverancier in de Benelux voor stiftlasmachines en stiftlasinstallaties met hoge betrouwbaarheid. Speerpunt is de betrouwbare stiftlasverbinding. Dit doen ze door iedere verbinding automatisch te laten meten tijdens het stiftlasproces. Wanneer de verbinding niet voldoet aan de ingestelde eigenschappen geeft de machine dit aan. De data kan worden uitgelezen en opgeslagen. Tijdens de Nederlandse Metaaldagen in Hal 7 – stand D034 demonstreren ze een stiftlasoplossing in combinatie met een cobot. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden