24 augustus 2023 - 2 min leestijd

Laskar Puntlastechniek presenteert Rewigo puntlasmachine als stiftlasoplossing op Metavak

Tijdens Metavak demonstreert Laskar Puntlastechniek zowel een Rewigo puntlasmachine als een stiftlasoplossing. Deze worden beide gepresenteerd in samenwerking met een cobot. Ook bieden ze de bezoeker de kans om kennis te maken met het splinternieuwe DSPS productiesysteem.

Al meer dan twee decennia voorziet Laskar Puntlastechniek de maakindustrie van innovatieve oplossingen voor betrouwbare weerstandlasverbindingen. Digitalisering is hierbij een onmisbaar element geworden. Connectiviteit, traceerbaarheid en programmeerbaarheid zijn steeds essentiëler geworden, naast het garanderen van betrouwbare verbindingen. De geavanceerde punt- en stiftlasmachines van Laskar Puntlastechniek sluiten naadloos hierop aan. Tijdens Metavak kunnen de bezoekers zelf ervaren wat dit te bieden heeft.

Rewigo

Rewigo, het premium merk van Laskar Puntlastechniek, brengt weerstandlassen naar een hoger niveau. De Rewigo puntlasmachines, voorzien van invertertechnologie en een dynamische werkmodus, zijn in eigen beheer ontwikkeld om optimaal aan te sluiten op de wensen van de klant. Door het gebruik van de NFC-tag kan aan iedere gebruiker specifieke rechten worden toegekend. Lasprogramma’s en machine-instellingen kunnen zowel lokaal op de machine als op afstand worden geprogrammeerd, opgeslagen en uitgelezen door middel van een webapplicatie. Dankzij de ingebouwde telfunctie wordt geen enkele lascyclus overgeslagen. 

Productiebeheersysteem

Als uitbreiding op de nieuwe puntlasbesturing presenteert Laskar Puntlastechniek haar innovatieve DSPS (Digital Spotwelding Production System) productiebeheersysteem. Met DSPS wordt de operator stap voor stap begeleid om hoogwaardige producten te vervaardigen. Door het scannen of invoeren van een productienummer geeft DSPS zelf aan welke gereedschappen moeten worden gebruikt. De puntlasmachine weet welk lasprogramma waar toegepast moet worden en controleert de verbinding automatisch. DSPS geeft direct aan of de verbinding aan de gestelde voorwaarden voldoet, wat hoogwaardige resultaten mogelijk maakt, zelfs bij wisseling van personeel.

Stiftlassen op dun plaatwerk

Laskar Puntlastechniek levert uiterst betrouwbare stiftlasmachines en -installaties aan de (dunne) plaatverwerkende industrie. Deze variëren van handmatig gebruik tot CNC- of gerobotiseerde stiftlasoplossingen. Hierbij staat een betrouwbare stiftlasverbinding altijd centraal. Dit wordt onder andere gerealiseerd door elke verbinding automatisch te meten tijdens het stiftlasproces. Als een verbinding niet aan de gestelde eisen voldoet, geeft de machine een melding. De data kan worden vastgelegd en opgeslagen. 

Laskar Puntlastechniek is te vinden op stand i116.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden