26 oktober 2021 - 3 min leestijd

LVD introduceert hoogvermogen laser, nieuwe plooicel en extra softwarefuncties tijdens Blechexpo

De stand van LVD op Blechexpo staat in het teken van procesefficiëntie. Het bedrijf presenteert er zijn 20 kW fiberlasersnijmachine Phoenix FL-3015, zijn nieuwe gerobotiseerde plooicel Ulti-Form en de nieuwste software Cadman 8.7 voor een nog slimmere fabricage. Met de krachtige 20 kW Phoenix FL-3015 liggen productiviteit en efficiëntie hoog, ook bij de verwerking van ferro- en non-ferrometalen in diktes tot 40 mm.

De machine snijdt 2,5 keer sneller dan een 10 kW en steekt ook sneller in. Ze verwerkt dikke materialen sneller dan de meeste plasmasnijsystemen en dit met rechtere snijkanten en de mogelijkheid om gaten te snijden met een diameter die de helft van de plaatdikte bedraagt. Dit alles met de nauwkeurigheid en energie-efficiëntie van de fiberlasertechnologie.

De robuustheid van de gesloten, gelaste stalen frameconstructie verzekert nauwkeurigheid bij hoge acceleratie. Een geïntegreerde sturing en aandrijvingen garanderen de beste reproduceerbaarheid van geprogrammeerde contouren, zelfs aan hoge werksnelheden. Gebruikers van elk niveau kunnen de 19” Touch-L-sturing van de Phoenix vlot aansturen. De machine-instelling verloopt snel en eenvoudig. 

Phoenix FL heeft enkele opties voor nog meer performantie, zoals een nozzelwisselaar met 17 nozzels, de Cadman-L programmeersoftware en de modulaire MOVit-automatiseringen, gaande van een Compact Tower tot volledige toren- en opslagsystemen (TAS en WAS). De laserbron van 20 kW is beschikbaar op de Phoenix FL-3015, 4020 en 6020-modellen.

Plooicel

LVD’s nieuwe gerobotiseerde plooicel Ulti-Form gaat voor ultieme plooiproductiviteit en verwerkt vlot zowel kleine als grote series. De innovatie is genomineerd voor de Blechexpo Award 2021. Dankzij de krachtige, automatische programmering gaat Ulti-Form snel van “art to part”, van tekening naar afgewerkt stuk, en is er geen robot teaching vereist. Cadman-B berekent automatisch het optimale plooiprogramma en importeert alle plooigegevens in de robotsoftware Cadman-SIM. SIM berekent alle grijperposities en het snelste, botsingvrije robottraject en koppelt deze informatie terug naar B zodat de operator met slechts één programma hoeft te werken.

LVD’s universele grijper past voor verschillende geometrieën en past zich automatisch aan aan de afmetingen van het werkstuk. Dankzij dit slimme ontwerp is investeren in verschillende grijpers niet nodig en gaat geen tijd verloren aan grijperwissels.

Ulti-Form combineert een afkantpers 135 ton met ingebouwde gereedschapswisselaar met een industriële robot. De cel plooit stukken van 50 x 100 mm tot 1200 x 800 mm, met een gewicht tot 25 kg. Ulti-Form garandeert de hoeknauwkeurigheid dankzij LVD’s adaptieve plooisysteem EasyForm Laser en levert precieze plooiresultaten.

Software

De nieuwe Cadman software versie 8.7 heeft belangrijke nieuwe functies en updates voor Cadman-JOB (Manufacturing Execution System), Cadman-SDI (Smart Drawing Importer), Cadman-P (ponsen) en Cadman-L (lasersnijden). Cadman v8.7 kan nu ook vreemde operaties integreren, waaronder tappen, ontbramen en slijpen. Zo kan men het productieproces van basismateriaal tot eindproduct opvolgen. Vreemde operaties zijn te zien in het overzichtsscherm van Cadman-JOB en te traceren in het productieproces voor realtime transparantie. 

Cadman v8.7 beheert het plaatbewerkingsproces zonder dat een ERP-systeem nodig is. Cadman-SDI maakt werkopdrachten aan en stuurt ze door naar Cadman-JOB. Het bundelen en automatisch verwerken van opdrachten vereenvoudigt het “art to part”-proces met beperkte manuele invoer. Daarom is Cadman een praktische oplossing voor plaatbewerkingsbedrijven van elke grootte, ook indien ze geen ERP-systeem hebben.

Andere verbeteringen zijn onder andere de mogelijke creatie van een uitvoeringsplan, het toevoegen van ongeplande operaties aan Cadman-JOB tijdens de productie, het importeren van bestanden via drag en drop en de mogelijkheid om stukken via de functie “expand parts” te verspreiden over de restplaat in Cadman-P en –L. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden