12 juli 2023 - 3 min leestijd

Metav wordt onderdeel van Hamburgse beurs Nortec

Metav, de intenationale metaalbeurs die tweejaarlijkse in Dusseldorf wordt gehouden, houdt op te bestaan in de huidige vorm. De beurs wordt onderdeel van Nortec, een platform voor industriële productietechnologie in Hamburg. Tegelijkertijd nemen Messe Stuttgart en de Duitse vereniging van werktuigbouwers (VDW) het evenement Nortec over van de vorige organisator (Hamburg Messe).

Nortec is in handen gekomen van Messe Stuttgart en de Duitse vereniging van werktuigbouwers (VDW). Gezamlijk hebben ze ook besloten om de Metav in Dusseldorf te combineren met de nieuw aangeschafte beurs. 

“Voor Messe Stuttgart is de toekomstoriëntatie van Nortec een andere belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van het portfolio van het bedrijf in de industriële sector”, aldus Roland Bleinroth, President van Messe Stuttgart. “We zijn blij dat we onze beurservaringen van de succesvolle industriële evenementen in Stuttgart, die met succes zijn ontwikkeld met onze langdurige partner, de VDW, kunnen bijdragen aan de uitbreiding van Nortec als het leidende platform voor industriële productietechnologie in het noorden van Stuttgart. Duitsland. Deze beproefde succesformule wordt nu ook in Hamburg met volle inzet geïmplementeerd.”

Kansen

De VDW verwelkomde deze ontwikkeling ook: “De overname van Nortec door twee zeer competente organisatoren, namelijk Messe Stuttgart en de VDW, zal nieuwe kansen openen om Nortec verder te versterken en het platform voor productie-engineering in Noord-Duitsland uit te breiden. als vaste organisator van beurzen in de productietechniek en een branchevereniging zijn wij ervan overtuigd dat wij met onze expertise en ons internationale netwerk een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Nortec”, aldus dr. Markus Heering, algemeen directeur van de VDW.

Bernd Aufderheide, President en CEO van Hamburg Messe und Congress GmbH: “Hamburg is een van de belangrijkste industriële regio’s van Europa. Deze industrie heeft met Nortec een belangrijk platform gevonden in onze beurshallen. Hamburg Messe und Congress GmbH onderzoekt voortdurend hoe evenementen kunnen worden gehandhaafd en vooral uitgebreid op de locatie. Aangezien Messe Stuttgart al vele jaren de AMB in zijn hallen organiseert, zijn wij van mening dat een groot aantal synergieën kunnen worden benut voor Nortec “We hebben er alle vertrouwen in dat de VDW en Messe Stuttgart met hun ervaring, hun netwerk en hun innovatief vermogen het evenement zullen versterken en iedereen die bij Nortec betrokken is een eersteklas vakbeurs zullen bieden. Nortec is en blijft in Hamburg en in goede staat.” 

Vorm

Lars Reeder, algemeen directeur van Hein & Oetting Feinwerktechnik en voorzitter van de beursadviesraad van Nortec, maakte ook enkele positieve opmerkingen over de verandering: “Als beursadviesraad hebben we Nortec gedurende vele jaren gevolgd en vorm gegeven. De beslissing om de verantwoordelijkheid voor Nortec over te dragen aan Messe Stuttgart en de VDW is zorgvuldig genomen en biedt grote kansen voor de verdere ontwikkeling van de beurs. Als beursadviesraad zullen wij uiteraard ook onze rol blijven spelen.”

Het gezamenlijke doel van Messe Stuttgart en de VDW is om de themagebieden van Nortec uit te breiden en haar profiel op middellange termijn te versterken. De VDW brengt daarom METAV (International Exhibition for Metal Working Technologies) naar Nortec. “Een groot aantal exposanten wil consolidatie op de beursmarkt, zodat ze hun producten en diensten kunnen bundelen. Wij ondersteunen dit graag met de nieuwe constellatie”, aldus Dr. Markus Heering.

De volgende Nortec wordt gehouden in het Hamburg Trade Fair Center van 23 tot 26 januari 2024.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden