Op TechniShow 2026 in de Utrechtse Jaarbeurs komen drie themapleinen die de nieuwste ontwikkelingen en trends in de maakindustrie belichten. Daarnaast wordt de segmentindeling van TechniShow en ESEF Maakindustrie 2026 aangepast. In plaats van de traditionele halindeling introduceren ze een heldere, ketengerichte opzet. Deze nieuwe indeling weerspiegelt hoe bedrijven tegenwoordig samenwerken: als een geïntegreerde productieketen.
Bedrijven komen op de beursvloer samen op basis van hun rol binnen de keten, zodat de bezoeker sneller de juiste oplossingen kan vinden. Tegelijkertijd blijven de vertrouwde segmenten uit eerdere beurzen herkenbaar binnen de nieuwe opzet. Dit zorgt voor een toekomstbestendige, efficiënte en inspirerende beursbeleving, waarin innovatie en samenwerking centraal staan. Bedrijven zijn geclusterd binnen dezelfde ketenonderdelen, zodat de bezoeker van TechniShow gemakkelijk zijn vertrouwde segmenten herkent. Tegelijk maakt de bezoeker kennis met de moderne, ketengerichte opzet.
Themapleinen
De drie themapleinen brengen praktijkkennis, klantbehoeften en marktinzichten samen in concrete initiatieven. Zo is er het innovatieplein Circulaire Drone. Hier is de ontwikkeling van een drone, opgebouwd uit lokaal gerecyclede materialen en aangedreven door geavanceerde, duurzame technologie te zien. De productielijn is zichtbaar, zodat je als bezoeker de impact van ketensamenwerking kunt ervaren. Hierdoor krijg je een concreet voorbeeld van de bijdrage van circulaire productie aan een duurzame industrie.
Het tweede themaplein is een gezamenlijk plaatwerkinitiatief en heet Assemblageplein Raceauto. Het gezamenlijke Plaatwerkinitiatief maakt de kracht van samenwerking in de industrie op een bijzondere manier duidelijk. Ze willen bezoekers onderdelen van een raceauto in elkaar laten zetten op het assemblage-plein. De montageplek op de beurs laat ketensamenwerking live in actie zien. Het interactieve element van het project zorgt voor een unieke beursbeleving.
Tot slot is er het themaplein Fabriek van de Toekomst. De sleutel tot een efficiënte en toekomstbestendige productieomgeving is smart connectivity. Slimme connectiviteit stelt bedrijven in staat om productieprocessen te optimaliseren, onderhoud te voorspellen en real-time data te gebruiken voor strategische beslissingen. Deze innovaties verhogen niet alleen de productiviteit, maar zorgen ook voor duurzamere en flexibelere productieprocessen. Het nieuwe themaplein biedt een diepgaand inzicht in de nieuwste technologieën en toepassingen die zorgen voor een naadloze integratie van machines, software en data.
Meer weten over de tien schakels in de keten? Klik hier
Meer weten over de innovatiepleinen? Klik hier
Na jaren van schokken – van pandemie tot energiecrisis en van personeelstekorten tot protectionisme – lijkt de Nederlandse maakindustrie in …
Defensie zoekt maakbedrijven en heeft een pot met geld. Maar dat betekent niet dat elke metaalbewerker aan de deur van …
Innovatie draait niet altijd om robots of futuristische technologie. Soms zit het juist in slimme keuzes, duidelijke processen en mensen …
Het Ministerie van Defensie kiest voor SafanDarley als partner voor de levering van 11 kantbanken. Hierbij gaat het om 10 …