13 april 2023 - 4 min leestijd

Nominaties voor de Metaal Awards 2023 bekend

Op 19 april 2023 worden tijdens de Nederlandse Metaal Dagen voor de tweede keer de Metaal Awards uitgereikt aan jonge en vrouwelijke talenten uit de Nederlandse metaalindustrie. De genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Awards zijn zojuist bekend gemaakt door de jury. 

Tijdens de derde editie van de Nederlandse Metaal Dagen, die van 19 t/m 21 april 2023 plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch, worden de winnaars bekend gemaakt en de Awards uitgereikt. De winnaars krijgen naast de erkenning ook een opleidingsbudget van € 500,- overhandigd door trotse sponsor Randstad.

Steffen Kuijten, principal recruiter bij Randstad: “Ons partnership voor deze awards is ontstaan omdat wij het belangrijk vinden dat talenten in de metaalbranche gewaardeerd worden. Daarnaast geloven we in een omgeving waarin leren wordt gestimuleerd en waar mensen worden uitgedaagd om elke dag opnieuw te leren. Dit stimuleren wij, vanuit randstad, met een opleidingsvoucher voor de winnaars”.


Jong Metaal Award

De Jong Metaal Award is bestemd voor jonge talenten onder de 25 jaar, die ondanks hun prille carrière binnen de sector opmerkelijke knowhow en drive laten zien. De genomineerden voor deze Award zijn Bart Willems van Wennekes Welding & Support, Thijs Klomp van ART Group en Jurgen Schepens van Metaalindustrie Uden.
Bart Willems (20 jaar) is lasser en door zijn begeleiders genomineerd vanwege zijn uitstekende vaardigheden, en onuitputtelijke drive om verder te trainen. Hij won in 2022 én 2023 het Nederlands kampioenschap lassen. Bart nam deel aan de wereldkampioenschappen in de VS in 2022 en traint momenteel voor de EuroSkills-competitie in Polen. 
Thijs Klomp (23 jaar) wordt aangedragen door zijn werkgever vanwege zijn ontwikkeling tot een talentvolle vakspecialist in CNC frezen en programmeren van complexe onderdelen. Hij heeft zijn BBL-traject via SVMT gevolgd en heeft zich intern verder ontwikkeld. Met zijn kennis van procesparameters en de controle over zijn Makino’s iQ300 en iQ500 kan hij onderdelen tot op micronniveau voorspelbaar bewerken.
Metaalindustrie Uden draagt de 18-jarige Jurgen Schepens voor als een waardevolle bijdrage aan de organisatie, omdat hij in staat is om positieve verandering te brengen door nieuwe ideeën te introduceren. Hij heeft het bestaande team versterkt en zijn waarde bewezen in het nemen van beslissingen en het implementeren van nieuwe strategieën.

Vakvrouw Metaal Award

De Vakvrouw Metaal Award is bestemd voor vrouwelijke vakspecialisten die minimaal 2 jaar actief zijn binnen de Metaalsector en een hartelijke aanmoediging verdienen. De genomineerde kandidaten zijn vrouwen die hun sporen hebben verdiend volgens hun collega’s, werkgever of klant. De genomineerde kandidaten zijn Nicole Vermeer-Wittens van Bregil, Joan Mijnders van Joan Mijnders Sales&Trading en Femke van de Reep van Comefa.
Nicole Vermeer-Wittens, met een achtergrond in de metaalsector door haar vaders bedrijf, heeft haar passie ontdekt op jonge leeftijd. Met 28 jaar ervaring in het vak, deelt ze haar kennis van buis- en plaatbewerking graag met collega’s en enthousiasmeert ze anderen voor het werk in de sector door regelmatig deel te nemen aan open dagen en Girls Day-initiatieven. Nicole is een waardevolle aanwinst voor het team en de hele organisatie, met haar ijver om nieuwe technieken en processen snel eigen te maken en haar gezellige persoonlijkheid die iedereen ten goede komt.

Joan Mijnders is een ervaren professional in de metaalsector en heeft door de jaren heen verschillende bedrijven geholpen bij het optimaliseren van hun productieprocessen.

Femke van de Reep is voorgedragen voor haar bijdrage aan de kwaliteit van het bedrijf. Femke laat goed zien hoe zij het belang van kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Toen ze een foutje ontdekte in een product dat al bij de poedercoater stond, meldde ze dit onmiddellijk bij de afdeling Werkvoorbereiding. Ze haalde het product snel op, paste het aan en leverde het uiteindelijk zonder fouten en op tijd af.

De jury, bestaande uit Eric Weustink (hoofdredacteur van ‘MetaalNieuws’), Marianne van Loenhout (beleidsmedewerker van de Koninklijke Metaalunie) en Jeroen ter Steege (Event Director van de Metaal Dagen), heeft deze genomineerden gekozen uit een groot aantal inzendingen.

Uitreiking en publieksstemmen

De genomineerden hebben indruk gemaakt op de juryleden en zijn gekozen vanwege hun talent, kennis en prestaties. De winnaars van de Jong Metaal Award en de Vakvrouw Metaal Award worden op 19 april 2023 bekendgemaakt tijdens De Nederlandse Metaal Dagen in de Brabanthallen in Den Bosch.Via de registratie van De Nederlandse Metaal Dagen is het nu mogelijk voor het publiek om te stemmen op hun favoriet via de stemmodule. Dit kan worden gedaan op de website www.denederlandsemetaaldagen.nl.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden