25 februari 2020 - 2 min leestijd

Pretparkattractie laat op dynamische manier toepassingsmogelijkheden industriële robot zien

Om bezoekers de laatste nieuwigheden en technologieën in automatisering en robotisering te laten ontdekken, heeft KUKA de pretparkattractie KUKA Coaster in het leven geroepen. Deze pretparkattractie garandeert pure actie, entertainment en absolute veiligheid voor alle leeftijden: De bewegingen van de robot kunnen naar wens van de passagier worden uitgevoerd – van simpele draaibewegingen voor kinderen tot indrukwekkende toeren voor de echte adrenalinejunkies.

Met slechts één druk op de knop voert de KUKA Coaster de beweging uit die de mensen graag willen. Een pretparkattractie op maat gemaakt voor elke individuele bezoeker. KUKA laat hiermee op een dynamische manier zien hoe ruim de toepassingsmogelijkheden zijn van industriële robots.
Moderne Automatiseringsoplossingen
Als internationale automatiseringsspecialist lost KUKA al jarenlang de productieproblemen van haar klanten op. Dat doet het concern – dat een vestiging in België heeft – met efficiënte en moderne automatiseringsoplossingen. 
“We helpen onze klanten op weg naar succes met onze efficiënte en moderne automatiseringsprocessen”, legt Sales Manager Stijn Janssen uit. “Dit kan gaan van lastoepassing tot 3D-printing en mens-robot samenwerking. De industriële robots van KUKA zijn in vrijwel elke industrie te vinden, en met een reden: hun portfolio biedt perfect op elkaar afgestemde oplossingen voor industriële automatisering. Bij KUKA kan je industriële robots vinden in talrijke varianten met de meest uiteenlopende payloads en reikwijdten. Je hebt robots met een payload tot 3kg (de AGILUS reeks) en robots die een payload tot 1.300kg aankunnen (de FORTEC reeks). Daarbuiten heb je natuurlijk ook nog de robots die geschikt zijn om met mensen samen te werken zonder de vereiste veiligheidsomheiningen. Hieronder valt bijvoorbeeld de collaboratieve robot LBR iiwa.”

TechniShow 2020

KUKA vindt het belangrijk om mee te doen aan TechniShow. “TechniShow is de grootste vakbeurs van de Benelux in industriële productietechnieken, automatisering en robotisering en daarom kan KUKA dus niet ontbreken. Wat we bezoekers willen meegeven is dat geen probleem, toepassing of industrie onmogelijk is voor KUKA. Samen met de klant zoeken wij voor ieder probleem een oplossing. Met de KUKA Coaster willen wij mensen tonen dat je ook niet standaardtoepassingen met onze robots kunt uitvoeren.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden