18 februari 2020 - 2 min leestijd

Standaard interface voor automatisering bestaande machines

Een systeem van RoboJob aan een machine van Kitamura, een van de merken van Humacs Krabbendam. De twee bedrijven hebben een standaard interface ontwikkeld om bestaande machines te automatiseren.

Humacs Krabbendam en RoboJob hebben samen een standaard interface ontwikkeld waarmee bestaande CNC-machines sneller en makkelijker kunnen worden geautomatiseerd. De interface kan voor alle CNC-machinemerken werken.

Eind vorig jaar kwamen de twee bedrijven met het nieuws naar buiten dat ze een gezamenlijke aanpak wilden nastreven om ook bestaande CNC-machines te automatiseren. Het merendeel van de industriële robots wordt immers aan nieuwe CNC-machines geïnstalleerd, en daar willen beide bedrijven verandering in brengen. De eerste resultaten van hun strategisch partnerschap worden nu concreet. “Wanneer je een bestaande machine wilt automatiseren, moet je ervoor zorgen dat je een communicatiekanaal bouwt tussen die machine en onze robot”, vertelt Helmut De Roovere, CEO van de Belgische CNC-automatiseringspecialist RoboJob. “Nieuwe machines beschikken vaak over zo’n ‘robot interface’, maar oudere machines niet. Samen met Humacs Krabbendam hebben we nu een oplossing uitgedokterd: een standaard interface die voor alle CNC-machinemerken kan werken. Dit maakt de automatisering van bestaande machines nog eenvoudiger.” 

Presentatie op TechniShow 

Ook Wim Hudepohl, mede-eigenaar en directeur van Humacs Krabbendam in Nieuwleusen, dealer van meerdere CNC-merken en bieder van uitgebreid servicepakket, is verheugd over de geboekte resultaten: “We zijn trots op deze eerste mijlpaal. Beide teams hebben hard gewerkt om nog voor TechniShow met concrete resultaten te komen. Die zijn er nu, en dus kunnen we onze klanten volgende maand op TechniShow warm maken om ook hun bestaande machines te automatiseren. Met deze standaard interface nemen we immers heel wat vragen en onzekerheden weg.” 
“We zullen nog altijd met de klant het volledige plaatje van de installatie blijven uitwerken,” aldus De Roovere. “Dat doen we nu ook al, ook voor nieuwe machines. Het is belangrijk om op voorhand ons huiswerk grondig te doen, zodat de installatie vlekkeloos kan verlopen. Het scheelt dat er nu al een deel van het huiswerk klaar is met deze nieuwe interface.” 

De standaard interface vind je bij Humacs Krabbendam, stand 12.C112 en Robojob, stand 11.D008.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden