22 januari 2020 - 2 min leestijd

Style CNC Machines toont BT 1500 freesbank tijdens TechniShow

Het afgelopen jaar heeft de R&D product afdeling van Style CNC Machines hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuw plaatwerk voor de BT 1500 freesbank. De ontwikkeling maakt het eenvoudiger om in meerdere landen onze BT op de markt te brengen. Het nieuwe unieke design kenmerkt zich door het semi-gesloten plaatwerk met veel glas voor optimaal zicht op het product. Na maanden van voorbereidingen kan nu officieel de BT 1500 met nieuw plaatwerk getoond worden. De eerste machines zijn in december al geleverd

De nieuwe BT is dankzij het gesloten design in staat om de veiligheid van de gebruiker te garanderen. Ondanks het gesloten karakter van de machine is deze toch zeer eenvoudig te beladen door het open ontwerp. De deuren kunnen over de hele breedte van het bed geopend worden. Door het unieke gebruik van het glas heeft de gebruiker altijd goed zicht op het bed en het product.

Daarnaast is er veel ruimte voor het opspannen van producten omdat zowel de voorste deuren als de zijkanten open kunnen. Hierdoor wordt het bereik optimaal benut. Dankzij het semi-gesloten plaatwerk blijven de spanen en blijft de koeling binnen de machine. Hierdoor blijft de omgeving schoner en is de werkruimte veiliger.

Enkelstuks- en kleine serie productie hebben centraal gestaan bij het ontwerp. De STYLE besturing en software zijn hiervoor speciaal ontwikkeld. Met deze combinatie neemt de nieuwe STYLE freesbank een zeer sterke positie in in de markt van machines voor enkelstuks en kleine series.

Het ontwerp oogt zeer strak en modern en is ergonomisch verbeterd ten opzichte van het vorige model. STYLE heeft zich altijd sterk onderscheiden door onder andere de ronde vormgeving van de STYLE CNC draaibanken. Met het nieuwe ontwerp voor de freesmachines versterken wij ons imago als vernieuwend en innoverend bedrijf.

De nieuwe BT 1500 Freesbank is te vinden op de stand van Style CNC Machines, 12.086

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden