24 oktober 2022 - 3 min leestijd

Trumpf zet tijdens EuroBlech in op eenvoudigere, productievere en duurzamere plaatbewerking

Trumpf presenteert dit jaar op de EuroBlech-beurs een reeks oplossingen om de plaatbewerking duurzamer te maken. Het bedrijf wil zijn positie als leverancier van oplossingen benutten om klanten te helpen hun fabrieken concurrerender en milieuvriendelijker te maken. De oplossingen die Trumpf op EuroBlech presenteert, zijn onder meer het nieuwe ‘Eco Cooler’-systeem dat de temperatuur van lasersnijmachines regelt met zuiver water in plaats van chemische koelmiddelen. Deze nieuwe koeloplossing verbruikt 80 procent minder energie dan conventionele systemen en is 100 procent niet-vervuilend.

“Onze klanten hebben enorme stijgingen van de productiekosten gezien als gevolg van hogere energieprijzen. Onze technologieën verminderen het gebruik van energie-intensieve materialen en zijn over het algemeen minder energieverslindend. Door duurzamere en koolstofarmere methoden voor de fabricage van plaatmetaal aan te bieden, kunnen we bedrijven helpen om de klimaatverandering effectiever te bestrijden en de kosten van materialen en productie te verlagen”, zegt Stephan Mayer, Chief Executive Officer Machine Tools bij Trumpf. 

Trumpf blijft zijn positie als leverancier en gebruiker van digital connected plaatbewerkingsoplossingen uitbreiden. “Digitalisering en automatisering zijn nog steeds de belangrijkste trends in de toekomst van onze branche. Upstream endownstream activiteiten in het lasersnijproces zijn goed voor 80 procent van de doorlooptijd van de opdracht. Door hun productieactiviteiten systematisch te digitaliseren, kunnen bedrijven tijd besparen en hun productiviteit aanzienlijk verhogen”, zegt Mayer. De stand van Trumpf op EuroBlech zal de nieuwe functies van zijn eigen productieplanning- en controlesoftware Oseon tonen, die een module bevat voor het verminderen van niet-productieve activiteiten. Bezoekers van de stand kunnen ook meer te weten komen over Smart Factory Consulting GmbH, een volledige dochteronderneming die door Trumpf is opgericht om bedrijven te helpen hun processen te optimaliseren door middel van digitalisering.

Instapmachines

Trumpf breidt zijn marktaandeel ook verder uit in eenvoudigere, meer betaalbare machines. In 2021 introduceerde het hightechbedrijf een lasersnijmachine op instapniveau en een laserlasmachine op instapniveau, en op de EuroBlech van dit jaar wordt een instapbuigmachine, de TruBend 1000, gelanceerd. portfolio, boren we een groeiende markt aan voor eenvoudigere machines. De machines zijn net zo betrouwbaar, robuust en duurzaam als onze high-end modellen, maar aanzienlijk voordeliger”, zegt Mayer. Deze instapmachines van Trumpf voldoen aan dezelfde hoge veiligheidsnormen als zijn high-end oplossingen en bieden gebruikers ook toegang tot hetzelfde beproefde aanbod van Trumpf-services. Deze nieuwe machines zijn eenvoudig te programmeren en te bedienen en helpen bedrijven om het tekort aan geschoolde arbeidskrachten aan te pakken. Klanten die ervoor kiezen om ze te kopen, kunnen ook profiteren van geschikte financieringspakketten.

Op EuroBlech zal Trumpf ook een reeks nieuwe oplossingen presenteren om de productiviteit en winstgevendheid van de productie naar een nog hoger niveau te tillen. “Geavanceerde technologie vormt het hart van Trumpf-machines. Het ontwikkelen van oplossingen voor de meest ambitieuze plaatwerkfabrikanten is onze kernactiviteit en onze EuroBlech-stand zal nog meer geweldige voorbeelden bieden van hoe we dat in de praktijk brengen”, zegt Mayer. Innovaties die op de stand te zien zijn, zijn onder meer een nieuwe robotgrijper voor geautomatiseerde buigcellen waarmee bedrijven sneller kunnen schakelen tussen materialen en kosteneffectieve productie in kleine volumes kunnen uitvoeren. Het hightechbedrijf heeft ook het laservermogen van zijn TruLaser 5000 lasersnijmachine verdubbeld van 12 kW naar 24 kW. Dit verhoogt de maximale plaatdikte en stelt klanten in staat hun productiviteit tot 80 procent te verhogen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden