20 oktober 2022 - 2 min leestijd

Voortman Steel Machinery toont twee innovaties tijdens EuroBlech

Voortman Steel Machinery introduceert de Voortman Plate Sorter en de Voortman Pipe Cutting Unit worden voor het eerst op de EuroBlech. Op stand 12-F66 zijn diverse demo’s van de Voortman V310 plaatbewerkingsmachine en de Voortman V633 profielboor-freesmachine met vier sub-assen. 

De Voortman Plate Sorter is een oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers op te bouwen en de logistieke route te optimaliseren. Deze oplossing verandert volgens Voortman de gehele logistieke routing van plaatonderdelen naar de lasplek, met maximale efficiëntie als resultaat. Meerdere fasen en projecten kunnen samen in één plaat worden genest, waardoor de efficiëntie toeneemt en de materiaalkosten dalen. Bij een bewerkte paat kunnen de onderdelen simpelweg van de snijtafel worden gehaald, ongesorteerd in een bak worden gelegd en verplaatst naar de Plate Sorter. Die scant en identificeert de platen, controleert hun kwaliteit, sorteert ze in de juiste bak en slaat ze op in een opslagtoren.

De nieuwe buissnij-unit is eenvoudig te integreren met een bestaande of nieuwe plaatbewerkingsmachine. Deze machine is de enige in de industrie waarmee men buizen kunt snijden met dezelfde kwaliteit die je gewend bent van onze plaatbewerkingsmachines. De True Volt technologie is gecombineerd met een voorspellend model, gebaseerd op de volledige snede. Dit maakt het de beste snijkwaliteit die momenteel beschikbaar is, meldt Voortman.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden