24 oktober 2022 - 3 min leestijd

Wereldprimeur Q-Fin SER1200 Multibrush Multibrush genomineerd voor een EuroBLECH award

Q-Fin introduceert tijdens EuroBlech 2022 de SER1200 Multibrush, een combimachine die vlakke plaatdelen snel ontbraamt en afrondt en ze tevens voorziet van een richtingloze finish. Alle bewerkingsstations in de machine zijn bovendien volledig automatisch te besturen, zelfs vanuit ERP. 

Het eerste exemplaar wordt in oktober geïnstalleerd bij Arbel las- en plaatwerkindustrie in Valkenswaard. In januari kan Van Bussel Metaaltechniek in Asten zijn machine verwachten. Deze twee eerste klanten zijn de eindgebruikers die Q-Fin voor deze machine op het oog heeft: high-end plaatbewerkers die richting Industrie 4.0 willen. Zij kunnen met deze alleskunner heel veel uren uitsparen en de perfecte afwerking van hun plaatwerk bereiken.

De Multibrush biedt ruimte aan verschillende units. Al naar gelang de specifieke wensen en toepassingen van de klant zijn verschillende configuraties mogelijk, met meerdere (tot maximaal vijf) bewerkingsstations.

De Multibrush biedt ruimte aan verschillende units die in een lijn achter elkaar worden geplaatst. Al naar gelang de specifieke wensen en toepassingen van de klant zijn verschillende configuraties mogelijk, met meerdere (tot maximaal vijf) bewerkingsstations. Het eerste station kan een slakkenmepper zijn om slakken van snijdelen te verwijderen. Maar even goed een slijpband voor het verwijderen van bramen of indien gewenst het aanbrengen een mooie lijnfinish. Vervolgens kan een volgend station met tegen elkaar indraaiende komborstels zorgen voor de afronding van het plaatdeel en het oppervlak een egale finish geven. Dat zijn allemaal technieken die Q-Fin al jaren toepast in zijn machines. Nieuw voor Q-Fin zijn de Multibrush rondborstels voor een richtingloze finish in het volgende station. Maar bij deze techniek is een verbeteringsslag van 20 procent gemaakt ten opzichte van bestaande systemen. Dit station in de Multibrush machine heeft maar liefst zes borstels die in drie richtingen kunnen bewegen. “Met als resultaat dat onze borstels veel meer dwarrelen dan andere borstelsystemen”, aldus Q-Fin eigenaar Anton Bax. Achter de rondborstels kan als laatste bewerkingsstation nog een slijpband worden geplaatst.

Met de zes Multibrush rondborstels voor een richtingloze finish heeft Q-Fin een verbeteringsslag van 20 procent gemaakt ten opzichte van bestaande systemen. De Multibrush borstels dwarrelen veel meer.

Veel aandacht is besteed aan een gebruiksvriendelijke bediening. Met de nieuwste software kan de operator het touchscreen aan de voorzijde intuïtief bedienen en stelt de machine zich als het ware zelf in. Q-Fin levert zijn machines tegenwoordig met programma-keuze in het bedienmenu. Dat geldt ook voor de nieuwe Multibrush. De operator kan hierbij op het HMI-scherm kiezen uit een aantal vooringestelde programma’s, bijvoorbeeld voor een bepaalde finish en/of een grote afronding, in combinatie met de juiste materiaaldikte. Daarnaast kan hij ook zelf programma’s inzetten voor producten die regelmatig terug komen. Na het ijken van de borstels en de keuze van het juiste programma stelt de machine automatisch de juiste borstelrichtingen, rotatie- en doorvoersnelheden in waarmee de kwaliteit van de producten reproduceerbaar wordt.

De software is ook klaar voor een koppeling aan een barcode scanner, die eveneens op de machine zit. Zo kan een programma worden ingescand, waarna de Multibrush vanzelf loopt. Automatisch programma’s laden vanuit ERP is ook mogelijk. De machine is dan op afstand te bedienen en uit te lezen vanaf een tablet of laptop.

In het Experience Center van Q-Fin liggen reeds verschillende plaatdelen, die door de Multibrush zijn bewerkt en illustreren dat de mogelijkheden legio zijn: grotere en kleinere delen, met verschillende binnen- en buitencontouren, dun RVS-materiaal maar ook dikkere stalen onderdelen. “Voor iedereen die een grote afronding wil doen op staal werkt deze machine, door de combinatie van twee verschillende borstelsystemen, ook perfect”, aldus Anton Bax.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden