23 februari 2023 - 3 min leestijd

Wie wint de ‘Jong Metaal Award’ en ‘Vakvrouw Metaal Award 2023’ ?

Op De Nederlandse Metaal Dagen van (19 t/m 21 april) zullen weer de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award worden uitgereikt. De Awards zijn voor de beste jonge vakgenoot en de meest getalenteerde vakvrouw die zich in 2022 hebben gemanifesteerd. Collega’s, werkgevers of opleiders kunnen vanaf nu hun keuze kenbaar maken. 

De jury voor beide Awards bestaat uit Eric Weustink – hoofdredacteur van ‘MetaalNieuws’ -, Marianne van Loenhout – beleidsmedewerker van de Koninklijke Metaalunie – en Jeroen ter Steege – Event Director van de Metaal Dagen. De Awards zullen op 19 April 2023 tijdens de eerste dag van De Metaal Dagen worden uitgereikt aan de winnaars.

Vakvrouw Metaal Award

Deze prijs is bestemd voor vrouwelijke vakspecialisten die een hartelijke aanmoediging verdienen en minimaal 2 jaar actief zijn binnen de Metaalsector. Het gaat om een talentvolle dame die haar sporen heeft verdiend volgens haar collega(s), werkgever of klant. Voor deze Award hoeft men niet specifiek actief te zijn als technicus, ook managers en andere vakspecialisten komen voor deze Award in aanmerking. Vanaf 1 september aanstaande kan men een kandidaat voordragen. Om een zorgvuldig selectieproces mogelijk te maken is het verplicht om de voordracht schriftelijk te motiveren en illustreren met een visie, geleverde inspanningen of het werk van deze vakvrouw.

Hoe iemand voordragen?

Download hier het formulier en vul deze in. In maart 2023 worden de genomineerden bekend gemaakt. Elke inzender ontvangt na de voorselectie automatisch een mail zodat gestemd kan worden op de genomineerden. Nadat de genomineerden bekend zijn gemaakt worden zij door de jury gevraagd een filmpje in te sturen om zichzelf te presenteren. Wat waren de mijlpalen en drijfveren tot zover en wat verwacht men van de toekomst?

De Jong Metaal Award

Deze Award is bestemd voor dat aanstormende talent (max. 25 jaar) dat ondanks de prille carrière binnen de sector een opmerkelijke drive en knowhow laat zien. Voor deze Award hoeft men niet specifiek actief te zijn als technicus, ook managers en andere vakspecialisten komen voor deze Award in aanmerking. Middels dit formulier kunnen collega’s, werkgevers, opleiders maar ook klanten hun ‘pupil’ voordragen als potentieel kandidaat. Om een zorgvuldig selectieproces mogelijk te maken is het verplicht om de voordracht schriftelijk te motiveren en illustreren met een visie, geleverde inspanningen of het werk van het aanstormende talent.

Hoe iemand voordragen?

Download hier het formulier en stuur deze op. In maart zullen de genomineerden bekend gemaakt worden. Elke inzender ontvangt na de voorselectie automatisch een mail zodat gestemd kan worden op de genomineerden. Nadat de genomineerden bekend zijn gemaakt worden zij door de jury gevraagd een filmpje in te sturen om zichzelf te presenteren. Wat waren de mijlpalen en drijfveren tot zover en wat verwacht men van de toekomst?

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden