2 november 2021 - 3 min leestijd

Event Nederland Maakt in teken ‘future proof ondernemen’

Op donderdag 11 november 2021 vindt de live editie van Nederland Maakt plaats. Het thema is ‘future proof ondernemen’. Deze editie zijn er drie op zichzelf staande sessies, ieder gevolgd door een netwerkmoment met catering. Dit biedt de mogelijkheid om in compactere groepen praktisch en interactief de kansen en uitdagingen van future proof ondernemen onder de loep te nemen. 

In de afgelopen 1,5 jaar heeft de Covid-pandemie de wereld compleet op zijn kop gezet. Niet alleen het maatschappelijk leven, maar zeker ook het bedrijfsleven heeft daarvan zeer veel impact ondervonden. Door de enorme impact van het virus ontstond er ook momentum voor grote – en soms noodzakelijke – veranderingen die voorheen door gebrek aan tijd of urgentie niet konden worden gerealiseerd. Denk aan grote stappen op gebied van digitalisering, om bijvoorbeeld meer tijd- en plaatsonafhankelijk te kunnen opereren. Of hybride werken, als oplossing voor de lockdown en afstandsmaatregelen.

Nu de coronamaatregelen worden verruimd of verdwijnen is het tijd om de balans op te maken. Houden we vast aan de nieuw opgedane ervaringen en implementeren we deze in onze dagelijkse praktijk of zelfs ons businessmodel, of pakken we terug naar hoe we het altijd gewend waren? En laten we misschien wel heel mooie kansen liggen? In deze editie van Nederland Maakt zijn er drie op zichzelf staande, praktische sessies mee om antwoorden te krijgen op de vraag ‘hoe nu verder’.

Programma

10:30 (inloop 10:15) tot 12:30 uur | Trends, kansen en uitdagingen | Rabobank

Rabobank zal haar visie geven op de ontwikkelingen in de maakindustrie. Hierbij wordt ingegaan op de trends die Rabobank ziet en hoe Rabobank aankijkt tegen de toekomst van de Maakindustrie. In een interactieve sessie zal worden ingegaan op de kansen en de bedreigingen van de besproken trends op het verdienvermogen, de toekomstbestendigheid en de financierbaarheid van Nederlandse Maakbedrijven. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn o.a. schaalvergroting, margeontwikkeling, digitalisering & innovatie, circulaire verdienmodellen, verduurzaming en product-as-a-service. Deze sessie is inclusief netwerkmoment en lunch

13:30 tot 15:30 uur | De Fabriek van de toekomst bouw je samen | TNO, DigiDealGo & Expertisecentrum Saxion

Om Industry 4.0/5.0 werkelijk te realiseren zal de industrie sector moeten verdiepen en versnellen op het gebied van digitalisering. Werkelijk versnellen kan alleen als de digitale standaarden en normen met elkaar zijn bepaald op weg naar een gezamenlijk doel. Voorbeelden zijn al beschikbaar in bijvoorbeeld de bouwsector. Met behulp van het DigiTeam (DigiDealGO),TNO en Saxion schetsen wij een beeld van hoe via standaardisering uiteindelijk de gewenste (langetermijn) doelen kunnen worden behaald. Deze sessie is inclusief netwerkmoment met borrel

16:15 tot 18:15 uur | Future Proof Ondernemerschap | FME

Gedwongen door lockdowns en afstandsregels bleek thuiswerken – of een hybride vorm – plotseling ook mogelijk in delen van het bedrijfsleven waar dit voorheen niet gebruikelijk was. Uiteraard ondersteund door technologie, maar dat was niet het enige. Jolanda Nieberg, adviseur bij FME, biedt in deze workshop handvatten en tools om hybride werken ook in de industrie vorm te (blijven) geven. Ook als kans om andere HR uitdagingen op gebied van personeel krijgen en te behouden het hoofd te kunnen bieden. Deze sessie is inclusief netwerkmoment en buffet.

Kosten en deelname

De kosten per sessie bedragen € 75,- inclusief netwerkmoment (excl. BTW). Inschrijven geschiedt per sessie. Je kiest zelf aan welke je wilt deelnemen en of dat er één of meer zijn. Er is geen korting bij deelname aan meer dan één sessie. Na aanmelden is annuleren helaas niet mogelijk. Het is wel mogelijk om in overleg een vervanger te sturen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden