2 mei 2017 - 3 min leestijd

Haas organiseert pan-Europese ‘Make More Money, Faster’ Demo Days

Haas Automation Europe heeft details bekendgemaakt over zijn nieuwe Demo Days, die op 9 en 10 september in heel Europa plaatsvinden. Het evenement wordt in 34 HFO’s (Haas Factory Outlets) tegelijk gehouden en heeft als thema ‘Make More Money, Faster’. Speciale aandacht zal er niet alleen zijn voor de nieuwste Haas-bewerkingsmachines maar ook voor voordelige hulpapparatuur, die zelfs voor relatief bescheiden investeringen de productiviteit een boost kan geven.

 

Zowel bestaande als potentiële nieuwe Haas-klanten zijn welkom op de HFO Demo Days. Ze zullen er live verspaningsdemonstraties kunnen bijwonen van de nieuwste prestatieverhogende, productiviteitsverhogende CNC-machines van Haas Automation, evenals een reeks informatieve technische seminars door experts van de desbetreffende HFO. Deelnemers aan de technische seminars zullen meer te weten komen over nieuwe kostenbesparende verspaningsstrategieën en hoe handige Haas G-codes snellere bediening mogelijk maken. Daarnaast zullen ze nog tal van andere innovatieve tips en inzichten aangereikt krijgen die tijd, geld en moeite besparen.

Op de Demo Days zal ook de nieuwste Haas-hulpapparatuur worden gedemonstreerd plus de voordelen ervan. Denk bijvoorbeeld aan het Haas-systeem voor koeling door de spil en hoe het de return-on-investment verbetert door de cyclustijden te verkorten en de kosten per werkstuk te verminderen. Andere voorbeelden van technologieën die in de kijker zullen worden gezet, zijn het automatische gereedschapinstelsysteem om snel gereedschapscoördinaten in te stellen en tijdens het proces gereedschapsslijtage te compenseren en gereedschapsbreuk te detecteren, de olieskimmer voor de koelmiddeltank, de uitlaat voor de omkasting en het automatische bijvulsysteem voor koelmiddel. Ook het gebruiksvriendelijke draadloze intuïtieve tastsysteem (WIPS – Wireless Intuitive Probing System) zal in de spotlights staan. Hiermee kan de setuptijd met tot wel 90% worden verkort.

 

De HFO Demo Days zijn de perfecte gelegenheid om te ervaren hoe Haas een betrouwbare partner met toegevoegde waarde kan zijn voor betaalbare productieoplossingen.

De gelijktijdige evenementen worden georganiseerd in: Brussel (België); Zenica (Bosnië); Sofia (Bulgarije); Løsning (Denemarken); Bielefeld, Pfungstadt, Puchheim, Orsingen-Nenzingen, Upahl, Limbach-Oberfrohna en Postbauer-Heng (Duitsland); Tallinn (Estland); La Milesse, La Grand-Croix en Clermont-en-Argonne (Frankrijk); Győr (Hongarije); Milaan, Rome en Venetië (Italië); Sesvete (Kroatië); Riga (Letland); Vilnius (Litouwen); Vianen (Nederland); Skien (Noorwegen); Leoben (Oostenrijk); Warschau (Polen); Porto (Portugal); Cluj-Napoca (Roemenië); Novi Belgrado (Servië); Beluša (Slovakije); Ljubljana (Slovenië); Madrid (Spanje); Praag (Tsjechië); en Jönköping (Zweden).

De Haas Factory Outlets vormen een netwerk van lokale dealers die gespecialiseerd zijn in Haas-producten en verkoop, service en ondersteuning bieden. De HFO’s zijn eigendom van lokale bedrijven. Haas Automation stipuleert dat iedere HFO een serviceafdeling moet hebben met door de fabriek opgeleid servicepersoneel, evenals een uitgebreide voorraad onderdelen voor servicedoeleinden. Zo kan machinestilstand tot een minimum worden beperkt mocht er zich onverhoopt een technisch probleem voordoen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden