2 mei 2017 - 3 min leestijd

VNMI groeit verder met Nedstaal en Vereniging ION

Nedstaal en de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION) versterken de rangen van de Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI). Frank Buijs, directeur van VNMI: “De metaalsector is sinds de afgelopen jaren sterk in beweging. Het is van belang deze belangrijke sector een gezamenlijk geluid te laten horen.

Door de samenwerking met Nedstaal en ION kunnen alle betrokkenen sterker naar buiten treden.” Roel Priest, algemeen directeur van Nedstaal: “Nedstaal is met Andus Group als haar nieuwe, sterke eigenaar een nieuw hoofdstuk begonnen. We hechten sterk aan de behartiging door VNMI van de gezamenlijke belangen van de metaalproducenten en zijn daarom na deze nieuwe start opnieuw lid geworden van VNMI.” Egbert Stremmelaar, directeur van ION: “De oppervlaktebehandelende sector heeft met de metaalproducenten veel belangen gemeen, zoals het ongelijke speelveld voor onze bedrijven, de optimalisatie van arbo & veiligheidsomstandigheden en milieuregels. ION en VNMI zijn voor elkaar een logische samenwerkingspartner.”

Samenwerking VNMI en ION
VNMI en ION streven er gezamenlijk naar activiteiten te organiseren met meerwaarde voor hun respectievelijke lidbedrijven. Buijs: “Voorbeelden van deze gezamenlijke activiteiten zijn onder andere het gezamenlijk organiseren van netwerkactiviteiten, korting op elkaars activiteiten, gezamenlijke communicatie en samenwerking bij belangenbehartiging op thema’s/onderwerpen/dossiers waar de gezamenlijke achterban dezelfde belangen heeft. Stremmelaar: “Oppervlaktebehandelaars zien net als de achterban van VNMI juist de voordelen in van elk soort metaal. De lidbedrijven van VNMI en van ION hebben een voordeel bij de samenwerking tussen deze branche-organisaties.” VNMI en ION zien als voorbeelden van deze meerwaarde onder andere de verbetering van de informatievoorziening over technische ontwikkelingen, het vroegtijdiger op de hoogte zijn van veranderingen in wet- en regelgeving, het kunnen participeren in meer projecten en een grotere stem hebben in verschillende (kennis)platforms.

Over Nedstaal
Nedstaal is een innovatief staalbedrijf gespecialiseerd in de productie van op maatgerichte staalsoorten, gevestigd in Alblasserdam (www.nedstaal.nl). Nedstaal produceert staal voor staalverwerkers die halffabricaten versmeden of verwalsen tot (semi) eindproducten. Nedstaal recyclet schroot tot hoogwaardig staal dat aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoet en is gespecialiseerd in de productie van snelle, op maatgerichte leveringen (kleine charges).

Over ION 
De Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION) is de brancheorganisatie voor een ieder die actief is in de oppervlaktebehandelende industrie (loonbedrijven, (toe)leveranciers, geïntegreerde bedrijven). Onder oppervlaktebehandeling wordt onder meer verstaan chemisch/mechanisch voorbehandeling, galvaniseren, emailleren, poedercoaten, (nat)lakken, anodiseren, thermisch verzinken, metaalconservering, thermisch spuiten en PVD/CVD (www.vereniging-ion.nl).

Over VNMI
De Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI) is de branche-organisatie van Nederlandse producenten van ruwe metalen, metaallegeringen en halffabricaten daarvan (www.vnmi.nl). VNM vertegenwoordigt ruim 80% van de in Nederland gevestigde metallurgische industrie (bedrijven met rechtspersoonlijkheid en 20 of meer medewerkers). De bedrijven in de metallurgische industrie vertegenwoordigen in Nederland circa 50.000 voltijdsbanen (direct/indirect) en EUR 6 miljard exportwaarde (Nyfer, 2012).

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden