7 mei 2021 - 2 min leestijd

Fabriek van de Toekomst houdt online Technology Update

Op donderdag 20 mei vanaf 15:00 uur houdt het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst, gecoördineerd door Brainport Industries, de online Technology Update | Smart Working. Hierin wil de organisatie luisteraars bijpraten over de ontwikkelingen op het gebied van innovatief onderwijs in het ecosysteem van de Hightech Maakindustrie.

De coöperatie FutureTec geeft hieraan invulling door middel van een vergaande samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven, leveranciers en overheidsinstellingen. Door het samenvoegen van publieke en private geldstromen wordt de samenwerking tussen het onderwijs en het hightech bedrijfsleven verder gestimuleerd in een ecosysteem met sterke onderlinge relaties. Dit ecosysteem leidt tot meer onderwijsinnovatie en een verhoogde instroom van jonge vaklieden. Daarnaast zal dit ecosysteem zich richten op de duurzame inzetbaarheid van huidige- en toekomstige technici gericht op een “Leven Lang Ontwikkelen”.

De vraag naar praktische vakmensen voor de industrie neemt toe. Technici die verbindingen leggen en niet bang zijn voor data en netwerken. Om hen op te leiden start bij Summa Techniek komend schooljaar de bbl-opleiding Technicus Smart Industry. Deze opleiding vormt de schakel tussen elektrotechniek, mechanica en ICT en is daarmee een waardevolle toevoeging aan het portfolio van Summa Techniek.

Agenda

15:00 – 15:07

Welkom en introductie

John Blankendaal, Brainport Industries

15:07 – 15:40

Presentatie FutureTec en video demonstratie vanuit het partner paviljoen

Maarten van Teeffelen, voorzitter FutureTec

15:40 – 16:00

Presentatie opleiding Technicus Smart Industry

Summa Techniek

16:00 – 16:10

Q&A en afsluiting

Aanmelden

U kunt zich voor dit online webinar aanmelden via het registratieformulier. U ontvangt dan voorafgaand aan het webinar nadere info met een link waarmee u kunt deelnemen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden