23 februari 2020 - 3 min leestijd

Focus Hevami tijdens TechniShow op schuren, ontbramen en richten

Op de TechniShow in Utrecht zal Hevami met name de focus leggen op het schuren, ontbramen en richten van plaatdelen. Diverse ontbraam-, schuur-, en richtmachines zullen op de stand van Hevami worden gepresenteerd.

Van het fabrikaat Loewer demonstreert Hevami een DiscMaster 4TD en een nieuw ontwikkelde SwingGrinder-Steel. Deze SwingGrinder-Steel is ontwikkeld voor bedrijven die alleen staal verwerken en dan met name autogeen- en plasmasnijdelen. Voor de beurs is de SwingGrinder-Steel zo uitgevoerd dat het ook gemakkelijk andere materialen zoals roestvast staal en aluminium kan ontbramen. De DiscMaster 4TD en de SwingGrinder worden reeds door vele bedrijven ingezet voor het ontbramen van veelal lasersnij-, watersnij- en stansdelen. Van NS Maquinas wordt dit jaar de DM1100-DC ontbraammachine gepresenteerd, welke voorzien is van een unieke slijpwals die vroeger kenmerkend was voor de ERNST ontbraammachines. Hiermee is de machine uitermate geschikt om autogeen- en plasmasnijdelen te ontbramen, waarbij vanzelfsprekend ook lasersnijdelen ontbraamd kunnen worden. Daarnaast is deze machine voorzien van dwarsbanden die zorgen voor een optimale kantenafronding. Naar wens kunnen deze ook aan de onderzijde geplaatst worden, zodat de delen in één doorloop kunnen worden ontbraamd en afgerond.

 

Langbandschuurmachines

Hevami zal ook aandacht schenken aan de langbandschuurmachines van Kuhlmeyer die ideaal zijn om lasnaden te verwijderen en/of een finishing aan te brengen. Dit jaar zal de ZBS machine met handling gedemonstreerd worden. Doordat de schuurbanden meer dan 90 graden kunnen kantelen is deze machine ook perfect om driedimensionale producten te bewerken. De ZBS machine die op de beurs getoond wordt is een manuele machine. Deze machine is echter ook als een volledig automatische machine leverbaar onder de naam ZBS-Robotec.

Van SHL AG presenteert Hevami een machine voor het automatisch schuren, polijsten, borstelen en ontbramen middels robots. De kracht van SHL, die ondertussen meer dan 30 jaar ervaring heeft op dit gebied, zit hem o.a. in het feit dat ze niet alleen kennis hebben van het programmeren van de robot (men werkt met KUKA, ABB of FANUC) maar daarnaast ook alle schuur-, polijst- en ontbraammachines in eigen huis produceren, inclusief de productie van de noodzakelijke grijpers. Daarnaast beschikt men ook over een in eigen huis geproduceerde interface, waardoor het bedienen van de robotcel gebruiksvriendelijk is.

 

Richtmachine

Verder pakt Hevami dit jaar uit met een richtmachine van het fabricaat Kohler. Zo wordt de Peak Performer richtmachine gedemonstreerd. Deze is geschikt is voor plaatdiktes van 0,6 tot 17 mm bij een breedte tot maximaal 1.300 mm. Het servo-mechanische concept zorgt ervoor dat de machine minder energie verbruikt, geen risico op milieubelastende olie geeft en minder onderhoud vergt dan een hydraulische machine. Vanwege de toenemende kwaliteitsvraag in de markt en de sterk fluctuerende kwaliteit van het plaatwerk, ziet Hevami de vraag naar het richten van snijdelen sterk toenemen. Een precisie richtmachine maakt een plaat niet alleen recht, maar ook worden aanwezige spanningen in het materiaal in evenwicht gebracht en sterk gereduceerd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden