23 februari 2024 - 2 min leestijd

Leering Hengelo zet in op procesoptimalisatie 

Tijdens Technishow worden op de stand van Leering Hengelo de highlights getoond van het productgamma verspaning en industriële reiniging, gericht op het optimaliseren van productieprocessen. Naast verspanende gereedschappen van de bekende grote merken presenteert het bedrijf een aantal noviteiten die processen bij eindgebruikers aanzienlijk nauwkeuriger, sneller en schoner maken.

In de afgelopen maanden verraste Lang met diverse nieuwe ontwikkelingen die op TechniShow zullen worden gepresenteerd. Een voorbeeld is de nieuwe MakroGrip FS. De vormsluitende klemtechnologie voor 5-zijdige bewerking van onbewerkte stukken wordt al vele jaren beschouwd als de standaard in klemtechnologie. Hij levert tot 60 procent meer houdkracht. 

Een compleet nieuw klemconcept voor machinetafels en palletsystemen is de QuickPoint Rail. Hij is gebaseerd op klembalken (rails) die rechtstreeks op gleuftafels en pallets met gatenpatroon worden bevestigd, zonder ze te hoeven wijzigen of voor te bereiden. In plaats van een nulpuntbasisplaat worden nulpuntsverhogers of 5-assige spanners direct op de rail gemonteerd.

Deze aanpak biedt een groot kostenbesparingspotentieel, vooral bij hoge volumes in automatiseringssystemen. Met QuickPoint Rail zijn maximale omstelsnelheid en flexibiliteit gegarandeerd. In minder dan twee minuten is het snelspansysteem gemonteerd en klaar voor gebruik.

Kitagawa

Leering Hengelo is dealer geworden van Kitagawa. De NC-rotatietafels, machineklemmen en robotgrippers van Kitagawa vormen een logische aanvulling op het productportfolio. Verspaners die hun bestaande productieproces verder willen optimaliseren en 4- of 5-assige capaciteit aan hun machine willen toevoegen, kunnen kiezen uit een uitgebreid productgamma. In combinatie met het Lang-spansysteem worden nauwkeurigheid en kracht gekoppeld aan een hoge flexibiliteit. Kitagawa-rotatietafels zijn geschikt voor alle soorten verticale freesmachines en leverbaar als 4e as-, 5e as- en productiesystemen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden