28 oktober 2020 - 3 min leestijd

Marktleiders in de 3D-print industrie gaan samenwerken om schaalbare 3D-print toepassingen te ontwikkelen

Oprichters van Marketiger (Maikel de Wit) en Additive Center (Maarten van Dijk) lanceren AMcubator, een splinternieuwe samenwerking om de ontwikkeling te versnellen van ge-3D-printe onderdelen in hoge volumes. De samenwerking tussen de launching partners Royal DSM, Hexagon, AM-flow en AM solutions moet resulteren in échte, schaalbare 3D-print producten.

Additive Center en Marketiger, snelgroeiende bedrijven in de 3D-print industrie, kondigen de lancering van AMcubator aan. Een nieuw initiatief dat bedrijven binnen de 3D-print industrie samenbrengt op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. “Alleen door samen te werken met partnerbedrijven uit het ecosysteem kunnen nieuwe en disruptieve 3D-print toepassingen worden ontwikkeld”, zegt Maarten van Dijk, medeoprichter van AMcubator. “Daarom hebben we ervoor gekozen om een centrum te creëren waarin we fysiek de technologieën en experts van marktleiders in de 3D-print industrie samen brengen.”

AMcubator is een centrum van 1100 m² op de Brainport Industries Campus en verzorgt faciliteiten voor de leden om zowel experts te vestigen in het ontwikkelcentrum, alswel machines te installeren in een pilot-fabriek. “Vanaf de start vestigen marktleidende 3D-print bedrijven zich hier op het gebied van hardware, software, materialen, validatie en automatisering”, zegt van Dijk . “AMcubator pakt daarbij de faciliterende rol tussen de leden en zorgt ervoor dat we dé one-stop-shop zijn voor alle industrieën die 3D-printen als productietechnologie willen inzetten.”

“We zijn zeer enthousiast dat we AMcubator mogen lanceren samen met onze partners. Wij geloven erin dat samenwerking essentieel is voor een schaalbare toekomst van 3D-print productieprocessen”, zegt Maikel de Wit, tevens medeoprichter van AMcubator. “Met Royal DSM, Hexagon, AM-flow, AM solutions, Marketiger en Additive Center als launching partners hebben we direct alle mogelijkheden in huis om bedrijven te ondersteunen van de eerste ideeën tot en met het draaien van pilot producties en het ontwikkelen van markttoepassingen”. Ondersteund door de leden Brainport Industries Campus en Brainport Development heeft AMcubator de ambitie om zich te ontwikkelen tot dé hotspot wereldwijd van ge-3D-printe toepassingen in hoog volume.

“Als launching partner van AMcubator laten wij onze nieuwste innovaties zien op het gebied van nabewerking van ge-3D-printe onderdelen. Samen met de andere launching partners brengen wij schaalbare toepassingen naar de markt en optimaliseren we de processen om Additive Manufacturing als competitieve productietechnologie neer te zetten”, zegt Gerhard Nijhof van AM solutions – 3D post processing technologie. Door samenwerking van diverse experts op het gebied van Additive Manufacturing wil AMcubator de toepassingen in alle markten versnellen door de techniek toegankelijk en begrijpbaar te maken. Zoals Jan Klingen aangeeft van launching partner Hexagon: “We kijken ernaar uit om innovators in de markt te helpen met het versnellen van hun productontwikkeling en om AM toe te passen voor lage volume producties en eenmalige, speciale onderdelen tegen een competitieve prijs. Daarom stellen wij onze state-of-the-art 3D-meetapparatuur en CAD/CAM software beschikbaar binnen AMcubator.” Launching partner AM-flow, pionier in industrie 4.0 oplossingen voor Additive Manufacturing, voegt hieraan toe: “De samenwerking met de andere partners stelt ons in staat om onze modulaire oplossing om 3D-print fabrieken te automatiseren nog verder te ontwikkelen en live te demonstreren.”

Naast de 3D-print lidmaatschappen biedt AMcubator ook AMclub aan. Een toegankelijk lidmaatschap ontwikkeld specifiek voor bedrijven die 3D-printen willen gebruiken binnen hun organisatie. Met dit lidmaatschap hebben bedrijven toegang tot vier maal jaarlijks een event om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Additive Manufacturing. Om de lancering te vieren, biedt AMcubator 50% korting aan voor de bedrijven die lid worden in 2020. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden