4 mei 2022 - 2 min leestijd

Robojob organiseert automation team day in eigen huis

Op 9 juni 2022 opent RoboJob haar deuren voor een ‘Automation Team Day’. Bij het evenement worden ook twee partners van RoboJob betrokken: Schunk en Hainbuch. Bezoekers kunnen kennismaken met de reeds gekende automatiseringsoplossingen van RoboJob.

Het ‘Automation Team Day’ concept werd voor het eerst in Duitsland toegepast: in haar technologiecentrum in Lehrensteinsfeld organiseerde RoboJob in oktober 2020 voor de eerste keer een Open House met die naam. “Op dit type events zetten we uiteraard onze ‘Automation’-producten in de kijker,” verduidelijkt CEO Helmut De Roovere. “Maar dat doen we niet alleen: tijdens de eerste editie in Duitsland deden we dat samen met Okuma en Sandvik. Nu werken we ‘in team’ samen met Schunk en Hainbuch voor de eerste editie in de Benelux.” 

Bezoekers kunnen kennismaken met de reeds gekende automatiseringsoplossingen van RoboJob, waaronder de Turn- en Mill-Assist. Maar ook de Tower wordt extra in de verf gezet met nieuwe features en functionaliteiten. Daar blijkt immers vooral in de Benelux veel interesse voor te bestaan. “We merken al langer dat er vooral vanuit de Benelux erg veel vraag is naar extra machinecapaciteit en meer autonomie voor de CNC-machine,” vertelt De Roovere. “Laat dat nu exact zijn waarvoor we de Tower gebouwd hebben: het is de perfecte automatisering voor high mix, low volume en je kunt wel 72 uur autonoom produceren met deze ‘high end’ CNC-automatisering.”

De Tower werd voor het eerst voorgesteld tijdens de EMO-beurs in 2017. “Ondertussen is de Tower nu wel een goed doorontwikkeld product. Toch blijven we er verder aan bouwen om nieuwe features en functionaliteiten toe te voegen. Daar spelen ook onze partners Schunk en Hainbuch een belangrijke rol in, en net daarom zijn zij deze keer ook van de partij.”

RoboJob ontvangt haar bezoekers op donderdag, 9 juni 2022 in 3 sessies: je kunt inschrijven voor een sessie in de ochtend, de namiddag of de avond. Meer informatie vind je op www.robojob.eu

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden