9 maart 2023 - 2 min leestijd

SAP introduceert Datasphere en kondigt samenwerkingen met Confluent, Collibra, Databricks en Datarobot aan

Data worden in de maakindustrie volop ingezet. Deze gegevens bevinden zich echter op verschillende locaties en in verschillende systemen, waaronder legacy-applicaties of machines die niet eenvoudig via een API bereikbaar zijn. Het uitwisselen en centraal beschikbaar stellen van gegevens is daardoor vaak complex en foutgevoelig. SAP introduceert daarom SAP Datasphere en kondigt belangrijke strategische partnerships met andere leveranciers aan voor een betere integratie van gegevens.

De maakindustrie zet data onder andere in voor het verbeteren van processen, productinnovatie, het inspelen op klantbehoeftes en het nemen van de juiste beslissingen. Op het moment dat data handmatig worden geëxporteerd naar een centrale locatie, gaat vaak cruciale informatie verloren. Het herstel hiervan is een langdurig en zeer arbeidsintensief project. Reden voor SAP om zijn portfolio voor dataoplossingen te verbeteren en zo bij te dragen aan een eenvoudiger datalandschap. Daarnaast is SAP Datasphere compatibel met de dataoplosssingen van enkele andere grote leveranciers, zoals Confluent, Collibra, Databricks en Datarobot.

Functionaliteiten

SAP Datasphere is een geïntegreerde oplossing voor het integreren, categoriseren, semantisch modelleren, opslaan, federeren en virtualiseren van data. De architectuur maakt het mogelijk om snel betekenisvolle data te raadplegen, zonder dat hierbij de context en bijbehorende logica verloren gaan. Daarnaast biedt SAP Datasphere uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, zoals databasesecurity, encryptie en governance. 

Strategische samenwerkingen met andere leveranciers van dataoplossingen bieden gebruikers de nodige voordelen. Door de samenwerkingen kunnen data bijvoorbeeld sneller en tegen lagere kosten beschikbaar worden gesteld, gaat de betrouwbaarheid van de gegevensuitwisseling omhoog en is de integratie van nieuwe gegevensbronnen of -toepassingen in de bestaande infrastructuur van gebruikers eenvoudiger.

SAP werkt voor een betere integratie van gegevens binnen SAP Datasphere samen met onder andere Collibra (inzicht in data), Confluent (data afdelingen samenvoegen en in realtime gebruiken), Databricks (gegevens delen met behoud van semantiek) en DataRobot (machine learning-tools).

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden