12 januari 2021 - 1 min leestijd

Subsidieregeling circulaire ketenprojecten gepubliceerd

Wil je samen met andere ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) een circulair product of circulaire dienst ontwerpen? Of jouw processen of businessmodel circulair organiseren? En wil je daarvoor hulp van een ervaren procesbegeleider? De subsidie Circulaire ketenprojecten kan je daarbij ondersteunen.

Op 21 december 2020 is de regeling gepubliceerd. Je kunt een aanvraag indienen vanaf 1 april 9:00 uur tot en met 30 september 2021 12:00 uur. Gezien de verwachte belangstelling wordt aangeraden om een aanvraag in te dienen zodra dit kan. Er is in 2021 maximaal 4,5 miljoen euro beschikbaar.

In een circulair ketenproject werk je met andere ondernemers samen om een product- of materiaalketen circulair te maken. Het kan gaan om een bestaande keten of (deels) om een nieuwe. Je ontwikkelt gezamenlijk een product, proces, dienst of businessmodel en kort na afloop van het project kunt u dit op de markt brengen of toepassen. Door het toepassen vermindert het gebruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot.

Meer informatie: RVO

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden