7 mei 2021 - 3 min leestijd

TechniShow in beeld: Bastiaan Clement (Style CNC Machines)

TechniShow is de grootste technische beurs van de Benelux en bestaat al bijna driekwart eeuw. Het evenement heeft in zijn geschiedenis al vele innovaties gebracht. Net zo interessant is de groep bezoekers en exposanten die de revue hebben gepasseerd. Tot aan TechniShow 2022 op 15 maart volgend jaar brengen we deze mensen in beeld. Vandaag: Bastiaan Clement.

1 Wat is je naam, functie en waar werk je?

“Bastiaan Clement en ik ben algemeen directeur bij Style CNC Machines.”

2 Wanneer was je eerste TechniShow?

“Mijn eerste bezoek was in 2006 en twee jaar later stond ik als exposant op de beurs met Style High Tech.”

3 Waarom vind je TechniShow leuk? Wat brengt het je?

“TechniShow is de mooiste beurs van Nederland en misschien wel van West-Europa. Waarom? Er hangt altijd een gezonde spanning van competitie tussen de verschillende exposanten. Voor ons bedrijf is het elke twee jaar een feest om deel te mogen nemen. Je kan je namelijk direct meten met alle aanbieders en je kan je goed presenteren als bedrijf. Echt, al weken voor de beurs hangt er in ons bedrijf een gezonde spanning. De TechniShow brengt ons het directe contact met alle klanten. Ik vind het mooi om de gesprekken te voeren, om de interesse van klanten te voelen en ook om deals te sluiten. Het is een mooie kans om te laten zien hoe trots je op je bedrijf en op je product bent. Het is een mooie kant om te laten zien met hoeveel plezier we werken. Met het hele team.”

4 Wat is je mooiste herinnering aan TechniShow?

“De TechniShow van 2018 was voor mij een hoogtepunt. We waren de winner van de Technishow innovation Award en we hadden een machtig mooie stand. Die stand hadden we zelf ontworpen en zelf opgebouwd. Tijdens de beurs hebben we veertien machines verkocht, en dat allemaal op eigen kracht. We stonden er met 27 man op de stand en er was echt een dynamiek die ontstond. En onze klanten voelden dat dat. Als met al gaf de beurs ons een boost. Het enige waarover we toen teleurgesteld over waren? Dat de beurs afgelopen was na vier dagen. Het had wel twee weken mogen duren.”

5 Wat heb je het meest gemist, nu het vorig jaar niet doorging?

“Ik heb echt de interactie met de klanten gemist, met alle energie en het beursgevoel dat er bij hoort. Daarnaast hadden we graag onze nieuwe features in de Style-besturing willen tonen en nieuwe machines willen laten zien.”

6 Als je gaat exposeren op TechniShow, heb je al een beetje een idee wat je wilt laten zien in 2022

“Ja, wij zijn zeker deelnemer als het doorgaat. We hebben al een stand gereserveerd van 256 m2. Hier zullen we onze nieuwe besturing Style 2021 presenteren en diverse nieuwe modellen. Die noviteiten zullen nog meer gefocust zijn om het produceren van enkelstuks en kleine series gemakkelijker te maken.”

7 Weet je een volgende persoon die we kunnen vragen over TechniShow

“Paul Ribus van Fanuc Benelux. Een fantastisch club mensen met de zelfde energie als Style. En natuurlijk met machtig mooie producten.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden