24 januari 2023 - 2 min leestijd

UltiMaker lanceert nieuwe 3D-printer

UltiMaker, een fabrikant op het gebied van desktop 3D-printen, heeft vandaag de UltiMaker S7 uitgebracht. Het is de nieuwste telg in de bestverkochte serie ‘S’ 3D-printers van het bedrijf. De nieuwe telg heeft een aantal nieuwe functies, zoals een geïntegreerde Air Manager en een flexibele plaat. 

De UltiMaker S5 is een van de populairste 3D-printers van dit moment. “Met de S7 hebben we alles wat onze klanten zo leuk vonden aan de S5 genomen en het nog beter gemaakt”, zegt Nadav Goshen, CEO van UltiMaker. 

Materiaalpartner igus – die zich richt op het leveren van plastic materialen – kreeg de kans om een preview van de S7 te bekijken en het systeem te testen. Hun AM-ontwikkelingsingenieur, Niklas Eutebach, zegt: “We zagen dat het nieuwe bed-nivelleringssysteem op de S7 ons echt helpt om zeer nauwkeurige onderdelen met de juiste mechanische eigenschappen te printen met behulp van onze materialen.”

Dankzij de vooruitgang in temperatuurregeling op de S7 kunnen gebruikers profiteren van het grote bouwvolume van 330 x 240 x 300 mm – met betrouwbare nauwkeurigheid van de eerste tot de laatste geprinte laag. De flexplaat zorgt er ook voor dat onderdelen na het printen eenvoudig kunnen worden verwijderd, waardoor de arbeid wordt verminderd, zodat gebruikers zich met andere taken kunnen bezighouden.

Luke Taylor, Marketing Manager bij Polymaker, een producent van hoogwaardige 3D-printmaterialen, probeerde de S7 uit met het printen van een mal van koolstofvezel voor de spoiler van een raceauto. “Dit onderdeel is ongeveer zo groot als je kunt printen op de S7”, legt hij uit. “Het heeft een paar scherpe hoeken, dus ik dacht dat we de hechting aan de nieuwe flexplaat konden testen en kijken hoe ons CoPA-materiaal werkt met zo’n groot onderdeel. En de resultaten waren geweldig.”

De S7 zal compatibel zijn met het UltiMaker-ecosysteem van meer dan 200 materialen en biedt integratie met toonaangevende software, UltiMaker Cura. “De UltiMaker S7 is een fantastische aanvulling op onze S-serie printers. Naarmate meer klanten 3D-printen gebruiken om hun bedrijf te laten groeien en innoveren, is het ons doel om hen een complete oplossing te bieden om succesvol te zijn. Met de nieuwe S7 kunnen klanten binnen enkele minuten aan de slag: printers, gebruikers en ontwerpen beheren met onze Digital Factory-software, hun kennis van 3D-printen verbeteren met e-learningcursussen op de UltiMaker Academy en kiezen uit honderden materialen en plug-ins met behulp van de UltiMaker Cura Marketplac”, zegt Nadav Goshen, CEO van UltiMaker.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden