4 maart 2021 - 2 min leestijd

Update Tool Lasal

Met de nieuwe “Update Tool” in de All-In-One Engineering Software Tool Lasal van Sigmatek kan men programmawijzigingen doorvoeren die naast andere functies van invloed zijn op proces, visualisatie en centrale besturing op één comfortabele werkplek in de Machine Manager. Voer eenvoudig de juiste opdracht in, stel de parameters in, geef indien nodig commentaar en update vervolgens met een druk op de knop.

Vanuit het oogpunt van kwaliteitsbeheer wordt nu de mogelijkheid geboden om applicaties in de besturing te laden – veilig, foutloos en reproduceerbaar. Het proces werkt volautomatisch en genereert een logboekbestand bij voltooiing. Dit garandeert niet alleen kwaliteit, maar vermindert ook de werktijd. Dit geldt met name voor multi-CPU applicaties, waarbij programma’s vanaf een centraal punt in alle CPU’s geladen kunnen worden.

Er zijn 26 basisfuncties voor verschillende opdrachten en commandos’s beschikbaar, waar parameters of bronnen kunnen worden ingevoerd. Voorbeelden hiervan zijn “Download Visualization” of “Move File”. Omgevingsvariabelen kunnen bijvoorbeeld ook worden ingesteld (machine setup), evenals toepassing specifieke data zoals pdf-files of basisrecepten die naar het “Updatepakket” worden gekopieerd. Een setup kan periodiek automatisch worden gemaakt of oudere machinesoftware kan op elk moment met een druk op de knop worden hersteld, zonder specifieke kennis of documentatie over waar welke software of bestanden zich bevinden.

De functie “Make Update Sticks” is nu ook beschikbaar in de Machine Manager. Dit maakt het mogelijk om de bijgewerkte bestanden naar een USB-stick te kopiëren. Een compleet softwarepakket kan dus op locatie in de machine of het systeem worden gestart, eenvoudig door de USB-stick te gebruiken.

Uiteraard kan het updatepakket in een zip-bestand worden verzonden en eenvoudig door de ontvanger worden uitgevoerd met behulp van Lasal Machine Manager – zonder verdere afhankelijkheden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden