21 januari 2022 - 2 min leestijd

Weer Duitse ontwerp-prijs voor Garant-producten

Drie Garant-producten hebben een German Design Award 2022 gewonnen. De jury van de prijs waren onder de indruk van de uitgekiende functionaliteit en aantrekkelijk uiterlijk. Het Garant Uni Line gatenwand systeem, de Garant Comfort veiligheidsbril en de mobiele glijslijpmachine GMT35 kregen allemaal de ‘Winner’-award. Bovendien kreeg het Garant Automation Loading System BASIC, dat het onbemand laden van machines mogelijk maakt, een speciale vermelding.

In de categorie Werkplaats en gereedschap heeft het modulaire opbergsysteem Garant Uni Line de German Design Award 2022 gewonnen. Het geperforeerde wandsysteem uit de productlijn Uni Line kenmerkt zich door heldere designlijnen en is multi-inzetbaar. Garant Uni Line is verkrijgbaar als slanke zuil (Uni Panel), dubbelwandige zuil voor plaatsing in rijen of als ruimteverdeler (Uni Wall) en als servicetoren (Uni Tower). De geperforeerde wanden zijn perfect geschikt voor Easyfix haken en houders. Daarnaast is het systeem uit te breiden met ladeblokken, vleugeldeuren, legborden en signalering in de vorm van een gekleurde top met diverse pictogrammen. Garant Uni Wall en Garant Uni Tower zijn ook verkrijgbaar als mobiele versies. 

In dezelfde categorie Werkplaats en gereedschap werd ook de Garant Comfort veiligheidsbril tot winnaar uitgeroepen. De bril met half montuur maakt indruk met zijn sportieve multifocale ontwerp, anticondens glazen, verstelbare smalle veren en zachte drukpunten. Het ontwerp is probleemloos te combineren met gehoorbeschermers en veiligheidsmaskers en biedt een hoog draagcomfort, zelfs bij langdurig gebruik.

Trilafwerkmachine

De mobiele Garant trilafwerkmachine GMT35 kwam als winnaar uit de bus in de categorie Industrie. De machine maakt het mogelijk om uiterst efficiënt metalen of kunststof onderdelen fijn te slijpen in batches van maximaal 500 stuks. De trogvibrator heeft een inhoud van 35 liter en kan door een scheidingswand worden opgedeeld om twee werkprocessen parallel uit te voeren – wat tijd en energie bespaart. Dankzij het compacte ontwerp, het gesloten watercircuit en de stevige wielen kan de machine naar elke gewenste plek worden geduwd. 

Last but not least werd het nieuwe Garant Automation laadsysteem BASIC onderscheiden met een zogenoemde Special Mention. Het systeem maakt het geautomatiseerd laden van bewerkingsmachines met onbewerkte onderdelen mogelijk. De robotarm kan onderdelen tot wel tien kilo aan en is ook zeer goed inzetbaar bij oudere machines. Moderne veiligheidstechniek, weinig behoefte aan ruimte en onderhoudsvriendelijkheid ronden het totaalpakket af.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden