28 juni 2018 - 2 min leestijd

3D-printbare magnetische inkt van MIT verandert product van vorm

Ingenieurs van MIT hebben een 3D-printtechniek ontwikkeld om zachte, 3D-geprinte structuren te maken die met magneten kunnen worden gemanipuleerd. Het onderzoek heeft toepassingen in het creëren van op afstand bestuurbare biomedische apparaten.

Er zijn veelbelovende toepassingen te vinden voor het gebruik van deze technologie in de biomedische techniek. Er kan bijvoorbeeld een constructie rond een bloedvat geplaatst worden om het pompen van bloed te regelen, of om een ​​apparaat door het maagdarmkanaal te leiden om afbeeldingen te maken, weefselmonsters af te nemen, een blokkade op te heffen of een specifiek medicijn af te leveren.

 

Magnetische 3D-print inkt

De onderdelen zijn gemaakt met behulp van een nieuwe 3D-print inkt, die is doordrenkt met kleine magnetische deeltjes. Om de magnetische deeltjes de goede kant op te laten wijzen, plaatsten de ingenieurs een elektromagneet rond de 3D-printnozzle. Terwijl de inkt erdoor wordt gevoerd, worden de deeltjes in een richting gebracht. Zo kan in elke sectie van het onderdeel een andere magnetische oriëntatie worden ingebracht, waardoor bewegingen die ontstaan door een extern magnetisch veld nauwkeurig kunnen worden bepaald. Dus door een extern magnetisch veld te gebruiken om de richting van afzonderlijke secties te regelen, kunnen 3D-geprinte onderdelen onmiddellijk worden verplaatst naar ingewikkelde, complexe formaties en zelfs bewegen. Sommige onderdelen die de onderzoekers 3D-geprint hebben, zijn onder andere een zelfvouwend laken, een buis die zichzelf dichtknijpt, een gladde ring die oprimpelt en een grijper die kan rollen, kruipen, springen en snel genoeg kan grijpen om te vangen. Het kan zelfs magnetisch worden gemanipuleerd om een kleine pil over de tafel te dragen, eenvoudigweg door zichzelf om het object te wikkelen.

Onderstaande video geeft een duidelijk beeld van de nieuwe 3D-geprinte magnetische onderdelen:

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden